Отидете към основна версия

34 927 26

10 стари коли, продавани като нови

  • нови автомобили-
  • остаряла концепция

Непрекъснато нарастващите норми за безопасност, екологичните изисквания за минимални количества изхвърлени вредни газове и модните течения заставят производителите да променят дизайна на новите си автомобили. Има и такива обаче, които с течение на времето си остават същите, все още се произвеждат, а промените по тях са минимални. Сега сме избрали десет такива мече стари автомобила, които се продават като нови. Ето ги.

Mitsubishi Mirage

В момента този автомобил е най-лекият и евтин четириврат модел, продаван на територията на САЩ. Технически обаче това не е нищо по-различно от класическия хечбек от началото на 90-те години на миналия век.

Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz може да казва, че сегашната G-Klasse няма нищо общо с първата, да боядисва различните версии във всевъзможни цветове и да прави салоните все по-модерни, но е факт, че това си е същият военен всъдеход от 70-те.

Noble M600

Искате да притежавате чисто нов автомобил, който по оборудване визия и возия да наподобява Ferrari F40 от вече далечната 1987 година? Ако е така, можете да се свържете с компанията Noble, която ще ви предложи точно такава кола.

Caterham Seven

Caterham обновява двигателя на Seven горе-долу веднъж на десет години, но така или иначе базовата рецепта за този автомобил е същата от вече 60 години. Именно поради тази причина някои от версиите са легални само на територията на Великобритания.

Land Rover Defender

Официално 2015-а е година от производството на култовия Defenfer и затова компанията продава доста повече бройки, отколкото през последните няколко години. Истинските фенове на офроуда знаят, че едва ли ще има скоро подобен автомобил.

Dodge Viper

От една страна този автомобил е достатъчно модерен, но от друга е истинска проекция на оригиналната концепция. А под капака му е монтирано едно настоящо съкровище - 8.2-литров V-образен десетцилиндров мотор с механична скоростна кутия.

Toyota Land Cruiser 70

За да отпразнува 30-годишния юбилей от момента на пускане в производство на легендарния всъдеход Land Cruiser 70, компанията Toyota извади през миналата година серия от нови автомобили, които са едно към едно с оригиналните.

Suzuki Jimny

Кой е казал, че моделите трябва да се обновяват на всеки 4-6 години? Suzuki Jimny живее по свой собствен календар и без каквито и да било промени се държи на конвейера вече 17 години - от далечната 1998 та до ден-днешен.

Lada Priora

За съжаление на мнозина култовите класики ВАЗ-2105 и ВАЗ-2107 вече не се произвеждат, но от конвейерите на АвтоВАЗ все още слиза моделът Priora. Това е автомобил със задни барабанни спирачки и с още куп остарели технологии.

Morgan

Чест и почитания за този английски автомобилен производител. За да можеш през 2015 година да произвеждаш и да продаваш подобен автомобил, трябва да имаш наистина железни .... Разбрахте, нали?

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини