Last news in Fakti

17 Юли, 2015 09:26 34 916 26

10 стари коли, продавани като нови

  • нови автомобили-
  • остаряла концепция

Непрекъснато нарастващите норми за безопасност, екологичните изисквания за минимални количества изхвърлени вредни газове и модните течения заставят производителите да променят дизайна на новите си автомобили. Има и такива обаче, които с течение на времето си остават същите, все още се произвеждат, а промените по тях са минимални. Сега сме избрали десет такива мече стари автомобила, които се продават като нови. Ето ги.

Mitsubishi Mirage

В момента този автомобил е най-лекият и евтин четириврат модел, продаван на територията на САЩ. Технически обаче това не е нищо по-различно от класическия хечбек от началото на 90-те години на миналия век.

Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz може да казва, че сегашната G-Klasse няма нищо общо с първата, да боядисва различните версии във всевъзможни цветове и да прави салоните все по-модерни, но е факт, че това си е същият военен всъдеход от 70-те.

Noble M600

Искате да притежавате чисто нов автомобил, който по оборудване визия и возия да наподобява Ferrari F40 от вече далечната 1987 година? Ако е така, можете да се свържете с компанията Noble, която ще ви предложи точно такава кола.

Caterham Seven

Caterham обновява двигателя на Seven горе-долу веднъж на десет години, но така или иначе базовата рецепта за този автомобил е същата от вече 60 години. Именно поради тази причина някои от версиите са легални само на територията на Великобритания.

Land Rover Defender

Официално 2015-а е година от производството на култовия Defenfer и затова компанията продава доста повече бройки, отколкото през последните няколко години. Истинските фенове на офроуда знаят, че едва ли ще има скоро подобен автомобил.

Dodge Viper

От една страна този автомобил е достатъчно модерен, но от друга е истинска проекция на оригиналната концепция. А под капака му е монтирано едно настоящо съкровище - 8.2-литров V-образен десетцилиндров мотор с механична скоростна кутия.

Toyota Land Cruiser 70

За да отпразнува 30-годишния юбилей от момента на пускане в производство на легендарния всъдеход Land Cruiser 70, компанията Toyota извади през миналата година серия от нови автомобили, които са едно към едно с оригиналните.

Suzuki Jimny

Кой е казал, че моделите трябва да се обновяват на всеки 4-6 години? Suzuki Jimny живее по свой собствен календар и без каквито и да било промени се държи на конвейера вече 17 години - от далечната 1998 та до ден-днешен.

Lada Priora

За съжаление на мнозина култовите класики ВАЗ-2105 и ВАЗ-2107 вече не се произвеждат, но от конвейерите на АвтоВАЗ все още слиза моделът Priora. Това е автомобил със задни барабанни спирачки и с още куп остарели технологии.

Morgan

Чест и почитания за този английски автомобилен производител. За да можеш през 2015 година да произвеждаш и да продаваш подобен автомобил, трябва да имаш наистина железни .... Разбрахте, нали?

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лада

    4 0 Отговор
    То лада с нови технологии няма, така че задните барабанни спирачки са най-малкия проблем на тази кола използваща технологии от 80-те години на миналия век!
  • 2 Julio

    2 2 Отговор
    Само три от колите заслужават внимание - Вайпъра, Моргана и Кейтърхама. Останалото е масовка без особенно значение...

    Коментиран от #5

  • 3 ЗЛАТКО КАМОР

    3 0 Отговор
    imam ot staria model vaz 2101 na gaz i niama chupene
  • 4 до коментатор 2

    5 0 Отговор
    Колега, от кой от трите автомобила, които си коментирал имаш лични впечатления, защото аз имам култовия г500 на Мерцедес и ти гарантирам, че това е невероятен атомобил във всяко едно отношение!
  • 5 Виктор Георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Julio":

    vsichki suv-ta ot statiqta sa unikalni avtomobili vkliuchitelno i suzukito, i sa mnogo po znachimi ot izbroenite ot teb psevdo sportni koli, koito pochti nikoi ne kara
  • 6 до Julio

    4 0 Отговор
    Каква масовка е G klasse бе, Julio

    Коментиран от #14

  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор
    Е какво да се счупи,след като отдавна всичко е изгнило?!
  • 8 нннн

    2 0 Отговор
    Оставете го този. Вероятно всичките ги е виждал само на снимки.
  • 9 Julio

    1 3 Отговор
    Коментара ми е на база фасона. Кейтърхам и Морган са с оригинален дизайн който ми допада и изобщо не ми пука кво има под капака - просто са различни. А принципно американската спортна кола е нещо което винаги буди възхита в мен - с размери, звук и пак е различна от всичко останало.
    Виж обаче преки лични впечатления имам и Г-класа и от Ленд Крузър и вервай ми нищо не ме вдъхновява в тея коли. Ма нищичко - демоде са но не винтич, г-класата вози отратително (на всеки завой добивах усещането че излитам от пътя при положение че карах съвсем спокойно). Ленд Крузъра е по-добре като возия но е кошмарно огромен а аз живея в Европа.
  • 10 Кобрата

    5 0 Отговор
    G-класата най-много ме кефи
  • 11 1234

    1 1 Отговор
    FJ cruiser too
  • 12 Иван

    4 0 Отговор
    Лада Нива са забравили.
  • 13 статията

    3 0 Отговор
    Само дето Вайпъра е доста променен от оригиналния, освен обема от 8.2л почти нищо не е същото. Ладата също не е много нова, но няма нищо общо с 2107 и 2105, това че е с барабани отзад не означава нищо.
  • 14 BENZ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "до Julio":

    Ot vsi4ki koli tuk nai mi6koranska G to4kata , vzima6 si nqkakva takava na 30 godini slaga6 i koledna okrasa i eto tq izglejda kato nova a ako vzeme6 5 sprei4eta za po 4 lv moje i da q boqdisa6 , ama ina4e ne bila masovka , po selata e pulno s takiva gledat koko6ki v tqh !!

    Коментиран от #15, #17

  • 15 AMG

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "BENZ ":

    G Klasse е най-добрият джип ever! И като офроуд и като визия и като поведение и характеристики просто е без голяма конкуренция! Гледай малко предавания за автомобили - образовай се и после пиши олигофрении... или по-добре не пиши, че си е чиста загуба... п.с. Мерцедес и всички останали са казали хората :)
  • 16 Morgoth

    3 1 Отговор
    Най-после някой е сложил Г-класата на мястото и - а именно при скпаните коли от миналото.
  • 17 Spewn1

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "BENZ ":

    То тая кола я купуват хора, за които от вътре всичко й е ново.
    Дали му пука на богаташчето, който си я купува нова от магазина, че за теб от вънка е същата? На него вътре всичко му е различно.
    Порше като не си сменят дизайна на колите, да не би да са лоши?
    Нали за тоя, дето я кара всичко му е ново (интериора, поведението, мощността, разхода) и грам не му дреме за твоето мнение, както и за моето.
  • 18 незнайко

    2 0 Отговор
    И какво лошо има в остарелите технологии, че са по евтини и надежднни ли? Да не би всички коли да са със задни дискови спирачки? Това е по повод ЛАДА ПРИОРА. Чифровите уреди и дисплеи да не правят колата по надеждна? ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ.

    Коментиран от #19

  • 19 j0k3r

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    Автомобилите са със задни дискови спирачки от 50-те насам....
  • 20 Land Cruiser

    0 4 Отговор
    Научихме да благоговеят пред Мерцедес и БМВ, и вече можем спокойно да си купуваме и караме най-добрите коли и джипове - ЯПОНСКИТЕ ! Без да ни се пречкат...

    99

    Коментиран от #22

  • 21 диан

    1 0 Отговор
    винаги ще има две мнения
    ето щом още го правят същото значи е добро:))
    и второто
    пробутват ни стари модели пипнати тук там
    и ако някои има нещо такова
    се хваща за първото
    а ако няма си вика второто а тои си взел нещо друго
  • 22 Златко Пердашиян

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Land Cruiser":

    ti mai nesi vijdal G klasa.na vazglavnici e ako si ia porachash be profesore.hodi do Balkan star i vij ima edna siva v avto salona mdel 2012g i ne e na vazglavnici ama teb tam niama date pusnat
  • 23 ВРН

    1 0 Отговор
    Дефендера е най-коварната машина!
  • 24 BENZ

    1 1 Отговор
    G to4kata Nai dobriq jip Ever ?! XAXAXAX priqtely tezi moje da gi razpravq6 na decata v mahalata dokato igraete pokemon . A jipovete na Rover sigurno ne sa jipove a sedani , sme6kata koqto mi hvali6 ima takava konkurenciq 4e suzdatelite i stavat sutrin s bolki v jlu4kata - ot qd . I do Spewn1 , pi4 nito edin 4ovek s vuzmojnosti ama naistina s pari nqma da si kupi G to4ka , takiva si gi vzimat selinjuri deto iskat takiva gotini horica kato teb da si mislqt 4e imat ke6 a te karat po terlici ..
  • 25 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    мерцедес и всички останали
  • 26 Гост

    0 0 Отговор
    Ще бъда ли щастлив от живота ако си купя Mercedes G ? Ще ме уважават ли ? Ще ме обича ли мама ? Ами Исус ?