Отидете към основна версия

17 406 15

Най-бързият сериен всъдеход ще е Jeep Grand Cherokee Trackhawk

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • trackhawk-
  • hellcat

В края на 2017 година, компанията Jeep ще пусне на пазара своята най-бърза и най-мощна модификация на модела Grand Cherokee. Тя ще получи приставка Trackhawk към моделното име и ще разполага с мощност от 717 конски сили. Двигателят ще е добре известният Hellcat. Появата на този чудовищен Jeep беше потвърдена лично от ръководителя на компанията Майк Менли.

Към този момент 6.2-литровият осемцилиндров двигател Hellcat, който е снабден с механичен компресор се монтира на купето Challenger и на седана Charger. Мощността му е 717 конски сили, а максималният въртящ момент - 881 Нм. За новия всъдеход мощността ще бъде запазена, но пиковият момент най-вероятно ще бъде намален. Той ще се предава и на четирите колела.

По предварителни данни новото Grand Cherokee Trackhawk ще ускорява от 0 до 100 км/ч за време от 3.5 секунди, а максималната му скорост ще е 320 км/ч. По този начин чудовищният Jeep ще се превърне в най-бързия сериен всъдеход в света. Към този момент за такива се смятат Porsche Cayenne Turbo S с мощност 570 к.с. Bentley Bentayga, което разполага с 608 коня и ускорява до 100 за 3.8 сек. Максималната скорост на Cayene и Bentayga е 284 и 301 км/ч, съответно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини