Отидете към основна версия

22 553 19

Автомобилите на руския политически елит

  • владимир путин-
  • автопарк-
  • политици-
  • русия

Официалният сайт на президента на Руската федерация публикува информация за имуществото и доходите на държавния глава, служителите на президентската администрация и семействата им. Най-популярната автомобилна марка сред руския политически елит се оказва Mercedes-Benz.

През миналата година Владимир Путин е заработил 8 891 777 рубли (около 226 000 лв.). Руският президент обаче остава верен на родното производство. Според официалните данни той притежава три автомобила - ГАЗ-М21, ГАЗ-М21-Р и Лада Нива с ремарке "Скиф".

Подчинените на Путин обаче не са толкова патриотично настроени. Шефът на президентската администрация Сергей Иванов не е декларирал кола, но съпругата му притежава Porsche Cayenne. Секретарят на Съвета за безопасност на РФ Николай Патрушев също няма автомобил. На името на жена му е регистриран Volkswagen Touran.

На най-много конски сили се радва фигуристката Татяна Навка, съпруга на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, която кара Mercedes-Benz CL63 AMG и ML63. На нейно име са регистрирани също Lexus RX350 и ATV Yamaha. Слуховете сочат Песков за собственик на цяла колекция суперколи, макар че според официалните данни той притежава само Toyota Land Cruiser 200.

Дмитрий Песков

Помощникът на Путин Владимир Кожин изпъква сред колегите си с необичаен за Русия избор. Той е собственик на електромобилче Mitsubishi i-MiEV, макар че явно не разчита само на него, тъй като е декларирал и Porsche Cayenne. Съпругата му пък притежава BMW X6 и Lada Largus.

Бившият заместник-началник на президентската администрация и сегашен помощник на Путин Владислав Сурков, залага на немското. Той е собственик на Mercedes-Benz S600, Mercedes-Benz Viano и Ford Galaxy.

Viano притежава и колегата му Сергей Глазев, който е декларирал също Volvo XC90 и Audi Q7. Пълномощникът по правата на детето Павел Астахов пък притежава два броя Audi A8.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини