Отидете към основна версия

43 113 30

Новата Lada става още по-проходима

  • lada-
  • xray

Дизайнът на руския кросоувър Lada XRAY, който е разработен под ръководството на британеца Стийв Матин, бивш кадър на Mercedes-Benz и Volvo, все повече радва почитателите на руското автомобилостроене, но сега руснаците се похвалиха и с още една новост.

Новината е, че новата Lada XRAY става още по-проходима. За целта в автомобила е интегрирана система, позволяваща изключването на системата за стабилизация (ESC), както и на системата против буксуване (TCS). Това, според руските специалисти ще подобри значително всъдеходните характеристики на XRAY.

Въпросните електронни помощници могат да се деактивират с бутон от купето на автомобила, но се включват автоматично, когато скоростта надвиши отметката 50 км/ч. Този екстра ще е налична само за топ изпълнението Luxe, което се оборудва с 1.8-литров бензинов мотор с мощност 122 конски сили.

Този агрегат работи съвместно с петстепенна роботизирана трансмисия. Ще припомним, че през 2018 година Lada има намерение да пусне на пазара и версията Lada XRay Cross, която вече ще разполага и с 4х4 система. Концепцията на този автомобил вече беше официално показана (долната снимка).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини