Отидете към основна версия

54 238 23

Френски технологии в новата Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • niva-
  • 4x4

Следващото поколение на Lada Niva няма да бъде радикално различно от предшественика си. В конструкцията ще има доста възли и детайли от Renault, но макар и значително усилена, платформата ще остане принципно същата, съобщава "LADA 4×4 Нива Клуб".

Онлайн слухове за бъдещето на руския всъдеход регулярно облъчват феновете му, но според "АвтоВзгляд" този път информацията идва от първа ръка. Новият модел ще се сглобява на същите поточни линии, на които се произвеждат всички останали модели на АвтоВАЗ, базирани на платформата В0 на Renault-Nissan. Как точно ще бъдат съчетани руското и френското шаси не се уточнява.

Според източници от Толиати габаритите на новата Lada 4×4 ще се вместват между Chevrolet Niva (междуосие 2 450 мм) и Renault Duster (междуосие 2 673 мм). За сравнение базата на класическия модел е 2 200 мм.

От бъдещия всъдеход не бива да се очакват никакви кросоувър залитания. Автомобилът ще бъде доста по-комфортен и ергономичен, но ще остане истински офроудър въпреки по-зализания дизайн на каросерията.

Конкретика по въпроса с двигателите все още липсва. Ако се съди по технологичната стратегия на АвтоВАЗ от последните години обаче, новата Niva ще се оборудва с руски, а не с френски двигатели. Единственото изключение със сигурност ще бъде евентуалната дизелова версия за износ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини