Отидете към основна версия

5 717 9

Спасителят на Lada

  • lada-
  • автоваз-
  • бу андерсон-
  • филм

Чешкият режисьор Пьотр Хорки засне документален филм, посветен на работата на шведа Бу Андерсон в АвтоВАЗ. В описанието на филма се казва: "Заводът Lada, който е построен през 1960 година в град Толиати, е имал за цел да покаже на западния свят чудото на съветския просперитет.

Съвършена утопия, в който обаче никой не се осмелява да се усъмни. 50 години по-късно постепенно разпадащият се завод продължава да губи милиарди рубли годишно. И никой не се осмелява да се заеме с оправянето му. Докато не идва един шведски супер мениджър, който иска да пренесе капиталистическия бизнес модел в социалистическата фабрика.

Бу Инге Андерсон - бивш войник, който възкреси най-големия руски автомобилен производител, идва в Толиати с малък екип, но с голяма цел. Той е първият чуждестранен президент на АвтоВАЗ, но въпреки това никой не смее да му се противопостави. Андерсън разбива на пух и прах "съветската мечта", но резултатите са видими."

Лентата, наречена The Russian Job (Руска работа) все още не е излязла по кината, но от трейлъра, който ви показваме по-долу, се вижда, че филмът наистина си заслужава гледането. Особено за хората, интересуващи се от автомобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини