Отидете към основна версия

22 349 27

Новата Lada Niva: още официални подробности

  • lada-
  • niva-
  • 4x4

Вече е ясно, че новата Lada Niva ще премине на френска платформа от Renault-Nissan. Сега това беше казано и от президента на АвтоВАЗ Никола Мор, цитиран от ТАСС. Мор заяви, че новата Niva или известна още с името Lada 4x4 ще се са прави на модулната платформа CMFB-LS.

През лятото на 2018-а ще бъдат завършени модернизациите по платформата, които ще се използват само за Niva. Така новият руски всъдеход ще има и нова задача - да се превърне в глобален. За целта, според шефа на АвтоВАЗ, Nova ще запази проходимостта си, но ще стане и по-комфортна на асфалт.

Що се касае до външния вид, то колата ще е доста по-модерна, но в същото време силно разпознаваема. По отношение на самата платформа CMF-B сме ви разказвали доста. Тя заляга в новото поколение на Dacia Duster, както и в следващите Renault Kadjar, Nissan Qashqai и Nissan X-Trail.

Общата база ще позволи драстично поевтиняване на производството. Въпреки, че платформата е обща, тя позволява монтирането на различни модули, като моторен отсек, преден кокпит, дъно на автомобила, интериор, електрически модули и т.н.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини