Отидете към основна версия

19 143 81

Това е новата спортна Lada

  • lada-
  • vesta-
  • sport

Руският автомобилен производител АвтоВАЗ представи най-наточеното изпълнение от семейството Vesta. Вариантът получава приставката Sport към моделното си име и се отличава външно по новите брони, задния спойлер и снижения с 16 мм клиренс.

Освен броните и спойлера Lada Vesta Sport разполага и с раздути калници, стилизиран псевдо дифузьор отзад и с раздвоена ауспухна система. Аеродинамични прагове и 17-цолови лети джанти завършват екстериорната картина на Lada Vesta Sport.

Шасито на модела също е преработена с цел по-добра управляемост. Монтирани са специални амортизационни стойки, а дампферните настройки са различни. Спирачната система на спортния седан също е подобрена.

Измененията са свързани с монтаж на спирачни дискове с по-голям диаметър. Под капака на Lada Vesta Sport е разположен 1.8-литров мотор. Точната му мощност все още не е известна, но се очаква тя да е в диапазона 122 - 145 конски сили.

Агрегатът е снабден с нови разпределителни валове и е пренастроена системата за газоразпределение. Двигателят работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия. Максималният въртящ момент се предава на предните колела.

Всичко това ще позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.6 секунди. Публичният дебют е насрочен за август тази година. Автомобилът ще бъде показан на живо по време на автомобилното изложение в Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини