Отидете към основна версия

14 461 34

Това е новата Lada Granta

  • lada-
  • granta-
  • рестайлинг

Компанията АвтоВАЗ публикува първите изображения на обновената Lada Granta, публичната премиера на която ще се състои по време на предстоящото през август автомобилно изложение в Москва.

Това, което прави впечатление е Х-образният дизайн на автомобила, който за първи път се появи на серийна кола при Vesta. Сега новата Granta е с изцяло преработена предница - нова радиаторна решетка, нови фарове, увеличен размер на емблемата и нова броня.

В корпусите на огледалата за обратно виждане са интегрирани мигачи. Отзад пък, мястото за регистрационната табела е преместено от бронята на капака на багажника.

Преработени са и бронята, и стоп светлините, което според руснаците се прави с цел визуално олекотяване на задната част.

Детайлна информация относно нови двигатели и основни възли и агрегати към момента няма. Тя ще бъде оповестена по време на салона в Москва. В момента Granta се предлага с 1.6-литров мотор с няколко мощностни характеристики - 87, 98 и 106 и 114 к.с.

Следващото поколение на модела е планирано за 2021 година, когато ще бъде използвана румънската платформа от Dacia. Това е базата B0, на която в момента се прави Dacia Logan.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини