Отидете към основна версия

30 710 63

Lada прави голям автомобил

  • lada-
  • priora-
  • автоваз

 

Новото поколение Lada Priora, което ще се появи на пазарите в Русия и Европа след две години, ще представлява доста по-голям автомобил от сега съществуващите в портфолиото на марката.
 
Автомобилът ще разполага с по-големи габарити, както на дължина, така и на широчина. Благодарение на това новата Priora ще се сдобие с по-комфортен и просторен салон, като и багажното отделение ще е огромно.
 
Голямата Lada Priora ще се прави на изцяло нова платформа, която носи индекс "B". Тази база ще е доста по-съвременна от досегашните и според руските медии ще е на 90% собствена разработка.
 
Руснаците се надяват по този начин да позиционират модела с един клас по-нагоре. Според специалистите обаче този подход е вече познат от Skoda и Lada Priora реално ще си остане в B сегмента.
 
Подобно на Skoda Octavia и новата Priora ще наподобява по размери Passat и компания, но реално ще представлява субкомпактен автомобил с увеличена база.
 
От Толиати заявяват, че голямата Priora ще е много по-качествена дори и от сегашния хит Granta - изказване, на което предвид участието в проекта на алианса Renault Nissan, може да се вярва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини