Отидете към основна версия

11 194 46

Най-луксозната Lada в историята

  • автоваз-
  • lada-
  • vesta-
  • gkn

Прожекционен дисплей, камери за движение на заден ход и кръгово видеонаблюдение, система за нощно виждане и двойно предаване с електромотор на задната ос са само част от оборудването, което предвижда проект на руския стартап Hudway за превръщането на Lada Vesta в автомобили от премиум сегмента, съобщава "Российская газета".

Авторите на идеята Иван Клабуков и Алексей Останин смятат, че един от най-продаваните модели на АвтоВАЗ лесно може да се превърне в електромобил с готови модули за конверсия като eTwinsterX на британската компания GKN Driveline с двустепенна предавателна кутия и електрически възбудител.

В Hudway са убедени, че по подобен начин може да бъде доработен всеки автомобил. Предполага се, че допълнителното оборудване би струвало между 65 000 и 195 000 рубли (€866-€2 600), а с монтажа могат да се заемат упълномощени сервизи.

Exclusive, най-луксозната заводска версия на Lada Vesta в момента, се предлага с всички възможни екстри в каталога на АвтоВАЗ. Оборудването включва задни дискови спирачки, кожен волан, светодиодно осветление в салона, шофьорска седалка с регулируема височина и странична поддръжка и подгряване на всички места. Върховата модификация е достъпна само с 1.8-литров двигател с мощност 122 к.с., а цената е 844 000 рубли (€11 250).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини