Отидете към основна версия

34 436 38

Руски ВАЗ с мощност... 400 коня!

  • lada-
  • ваз-
  • 2113-
  • тунинг

 

Повечето известни тунинг компании се занимават с доработка на т.нар. расови резачки, но има и такива, които съвсем грамотно посягат на руските автомобили с марка Lada. Именно такава е доработката, за която ви разказваме.
В оригинал автомобилът, който е купен през 2007 година, е сравнително добре познатия и у нас ВАЗ-2113. След радикалната му преработка и значително повишаване на мощността обаче, той получава прозвището Turbo TAZ.
 
Гвоздей в програмата става 1.6-литровия силно модифициран двигател с цилиндров блок от ВАЗ 11183. С доработката му се заемат специалисти от тунинг ателие, носещо името Club Turbo и естествено започват промяната с интегрирането на турбо компресор.
Нагнетателят е заимстван от Subaru Impreza IHI VF 43 и именно той е основната причина за повишаване на мощността до 385 к.с. Буталата са сменени с такива от ВАЗ 2110. Разпределителният вал също е нов, както са различни и още куп помощни възли и агрегати.
 
Горивната система е станала доста по-производителна, като помпата е Bosch. Всмукателната, изпускателната и охладителната системи са сериозно преработени. Запалителните свещи са  NGK 7, а датчикът за температура е GM.
Така преработинят агрегат е напълнен с масло MOTUL 300V Power 5W40, а за да може увеличения въртящ момент да се предаде през трансмисията без проблеми се налага и смяна на съединителя с нов с марка Tilton. Карданът също е сериозно подсилен.
 
И окачването не се разминава без преработка. Пружините са скъсени и са монтирани нови спортни амортисьори. Спирачните дискове са Brembo, а супортите с накладки Ferodo са заимствани от ВАЗ 2112. Резултатът - Lada с почти 400 коня!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини