Отидете към основна версия

10 135 27

Kalina-та на Путин отива в музей

  • lada-
  • kalina-
  • путин

Жълтата Lada Kalina, с която руският министър-председател измина растоянието от Чита до Хабаровск, ще бъде изложена в музея на Волжския автомобилен завод в Толиати. Преди това московчани ще могат да разгледат колата в специален шоурум в столицата, който ще бъде отворен до 5 септември.

Междувременно представители на АвтоВАЗ съобщиха, че за сибирския преход на Путин са били произведени три автомобила с еднакъв цвят и оборудване. Двата резервни автомобили от модификацията Kalina Sport са се движили за всеки случай в колоната по трасето между Чита и Хабаровск. Едният от тях ще бъде предаден на Министерството на транспорта, което смята да я подари на ветеран на пътното строителство в страната.

От АвтоВАЗ и пресслужбата на министър-председателя опровергаха многобройните слухове, че по време на пътешествието Kalina-та на Путин се е повреждала нееднократно. Според официалната информация премиерът е използвал една и съща кола през цялото време.

Lada Kalina Sport разполага с 1.6-литров двигател с мощност 98 к.с. и струва 386 000 рубли (9 894 евро). Стандартните версии на субкомпактния хечбек излизат между 262 000 и 338 000 рубли (6 716-8 664 евро) в зависимост от модификацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини