Отидете към основна версия

14 414 44

"Европейската" Lada ще струва 6000 евро

  • lada-
  • granta

Последната новина от АвтоВАЗ е, че бюджетният седан Granta ще се продава и в страните от Европейския съюз. Още през юни руснаците ще представят модела, като евро премиерата ще се състои по време на автомобилното изложение в Лайпциг.

 
Официален дилър на руския автомобилен производител за Европа става компанията Lada Automobile GmbH. Заради строгите евронорми за безопасност автомобилите Granta, предназначени за експорт, ще са с различно оборудване произвежданите за руския пазар.
 
Всички екземпляри Granta, които ще се предлагат в страните от ЕС, ще са оборудвани с нова антиблокираща система на спирачките (ABS), която според руснаците се явява последно поколение (каквото и да означава това). Още нещо задължително за експортните автомобили е климатичната инсталация.
 
Първите партиди Lada Granta са предназначени за Германия. Впоследствие руските автомобили ще бъдат достъпни във Франция, Испания и Италия и чак след това бюджетният седан ще се появи на пазарите в останалите страни от ЕС, включително и у нас.
 
Руснаците са определили и цена за европейската версия на Granta. Бюджетният седан ще се продава на Стария континент за 6 000 евро. В момента в Германия и други еропейски страни се предлагат моделите Lada 4x4 (10 290 евро), Lada Kalina (7 900 евро) и Lada Priora (8 900 евро).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини