Отидете към основна версия

3 586 11

Хванаха банда, крадяща резервни части за Lada

  • lada-
  • автоваз-
  • резервни части-
  • кражба

Дванадесет служители на АвтоВАЗ измислиха хитра схема за кражба на резервни части от територията на предприятието в Толиати. Оказва се, че те крият скъпоструващи компоненти в изведените от употреба уреди на контролно-измервателна техника.

Измамата обаче беше разкрита и бандата от дванайсет работника на мига остана без работа. По-нататъшната им съдба ще бъде решена от съда. Групата включва служители от различни отдели: двигателния цех, под този за производство на шасита и редуктори, както и от секцията за инженерни услуги.

Компонентите, които са крадени в течение на доста време, са от най-популярните възли и агрегати и респективно най-лесно пласирани на пазара за резервни части. По време на съвместната операция службите за сигурност на предприятието са действали с полицията.

Специализираните органи първоначално успяват да задържат няколко от членовете на бандата, при това в момент, когато се опитват да изнесат инструменталното оборудване от завода. Впоследствие са задържани и останалите крадци.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.

Свързани новини