Отидете към основна версия

30 467 122

Нови рекорди за ВАЗ 2105

  • автоваз-
  • lada

Ръководството на АвтоВАЗ с гордост съобщи резултатите от продажбите си през първия месец на тази година. За този период руснаците са успели да реализират на пазара 38 160 автомобила с марка Lada. Интересно, но не и учудващо е, че 35 540 са автомобилите продадени на вътрешния пазар и само 2 620 екземпляра са реализирани извън Русия.

Още по-радващият факт за руския автопроизводител, е че спомената цифра на продадените автомобили през януари е два пъти по-голяма от тази за същия период през миналата година. Интересните факти не свършват до тук. Най-продаваният модел от марката Lada е не кой да е, а класиката ВАЗ 2105. За първият месец от 2011 година от него са продадени 9 812 автомобила.

Вторият по популярност модел на Lada е модела Kalina, от който са реализирани 8 414 броя. След тях следва по-новата разработка Lada Priora, а класацията по продажби се допълва от Samara. И последната изненада от тази статистика е, че на последно място се класира Lada 4x4 или позната у нас като Niva.

Ще отбележим, че продажбите на АвтоВАЗ продължават да нарастват вече втора година. През миналата, компанията отбеляза ръст с цели 48%, а сега бройката на продадени автомобили продължава да нараства. Според експертите обаче, това се дължи на програмата за утилизация на автомобили.

Тази програма ще продължи и през настоящата година, с което от АвтоВАЗ се надяват да достигнат ръст в продажбите си с още 15 - 20%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини