Отидете към основна версия

17 705 35

Lada Kalina за 3.7 милиона

  • lada-
  • kalina-
  • пощи-
  • награда

Фактът, че в Русия честните хора са повече от достатъчно, беше потвърден съвсем наскоро от един странен и много интересен случай. Водач на автобус случайно вижда, че на пътя е захвърлена голяма торба. Той спира рейса, отваря чантата и вижда в нея 3.7 млн. рубли - сума, равняваща се на 92 656 евро.

Шофьорът не прибира чантата с парите вкъщи, а я занася директно в милицията. Оказва се, че намерените пари принадлежат на "Руски пощи". Още по-изненадващо е твърдението на ръководителя на пощите, че торбата с парите е изпаднала съвсем случайно (?) от УАЗ-ката с която били превозвани.

Като причина за изпадането на парите един от директорите Вячеслав Паленов посочва недобре затворена задна врата. Според ръководството на руските пощи случаят е банален и се дължи на лошото техническо състояние на колите, с които се транспортират парите.

След като си получават обратно парите, от руските пощи решават да наградят героя с благодарствено писмо и право да края на годината да ползва безплатни техни услуги. Впоследствие явно някой по-трезвомислещ ръководител взема решение наградата да бъде съществено увеличена. На човека, намерил парите, е подарена чисто нова Lada Kalina.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини