Отидете към основна версия

8 214 26

Lada пуска младежки кросоувър

  • lada-
  • x-ray-
  • cross-
  • black

Новата версия на Lada XRAY Cross ще е предназначена за млади хора и ще се различава по цвета на каросерията

От руския автомобилен производител излязоха с новината, че пускат специална конфигурация. Возилото ще се прави в Толиати, а производството му ще стартира още тази година. От АвтоВАЗ казват още, че първите бройки от Lada XRAY Cross в новата си специална конфигурация вече са напуснали монтажната линия на завода.

Няколкото готови екземпляра са предназначени за тестове. Новата версия на автомобила, наречена Black (в превод от английски - черно), е боядисана в бяло, но покривът ѝ, както и облицовките на огледалата за обратно виждане, са черни, пише RG. На петата врата, както и на задните пътнически врати има черни лога.

Вътрешността на кросоувъра е изцяло черна, включително тапицерията на колонките и тавана. Между другото, черен таван често може да се види в много премиум автомобили, което се превърна в тенденция през последните години. Нивото на оборудване на Lada XRAY Cross Black към момента не е известно.

Що се отнася до двигателите, първоначално новата версия Lada XRAY Cross Black ще бъде е снабдена с 1.6-литров бензинов мотор Renault H4Mk. Двигателят е със мощност 113 конски сили. Съвместно с този агрегат ще работи CVT трансмисия Jatco JF015E, а максималният въртящ момент ще се предава на предните колела.

Най-достъпният XRAY Cross със същата комбинация от двигател и скоростна кутия (в конфигурацията Classic / Optima) струва 10 000 евро. Каква ще е цената на новостта, като се вземе предвид фактът, че тя е предназначена за млади хора, все още не е известно. Между другото, в максимална конфигурация колата струва 12 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини