Отидете към основна версия

6 022 23

Corvette C8 е бърз почти колкото Audi R8 и Porsche 911 на пистата „Хокенхайм“ (ВИДЕО)

  • corvette c8-
  • audi r8-
  • 911 carrera-
  • писта
Снимка: Youtube

Откакто новият Corvette C8 със средно разположен двигател дебютира, се говори за способността му да се конкурира с европейските суперкари. Особено впечатляваща е мощността, която американската кола предлага за цената си. Припомняме, че в Европа Launch Edition купе версията на модела започва от 99 000 евро.  Сега може да видим дали наистина американският суперкар е на едно ниво с европейските си конкуренти, тъй като екипът на Sport Auto тества Corvette C8 на легендарната писта „Хокенхайн“ срещу Porsche 911 992 Carrera S и Audi R8 V10 RWD. Това предаде Motor 1.

Оборудваното с атмосферен V10 Audi R8 е уникална комбинация от мощност и лукс. Традиционно суперколата се предлагаше само като автомобил със задвижване на четирите колела, но наскоро от Инголщат добавиха опция за задно предаване, която виждате и на пистата днес. Audi R8 V10 RWD разполага с 532 конски сили и 540 Нм максимален въртящ момент въртящ. Мощността се предава на задната ос чрез 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, свързана с механичен заключващ се диференциал. Освен това, R8 V10 RWD е с 65 килограма по-лек от еквивалентния R8 V10 Quattro Coupe, което го превръща в пъргаво пистово оръжие.

След това имаме изцяло новото Porsche 911 992 Carrera S, оборудвано с осемстепенна автоматична трансмисия PDK с двоен съединител. Porsche 911 е критерият, по който се измерват всички сериозни спортни автомобили, а предишните генерации на Corvette никога не са успявали да се доближат емблематичната немска супер кола от Цуфенхаузен. 992 Carrera S е оборудван с 3.0-литров битурбо шестцилиндров агрегат, който генерира максимална мощност от 443 конски сили и 528 Нм максимален въртящ момент.

И накрая, новият C8 Corvette със средно разположен двигател влиза в съревнованието с европейските си съперници, разчитайки на атмосферен 6,2-литров V8. Агрегатът генерира 490 к.с. и 630 Нм максимален въртящ момент. Мощността се предава само на задните колела чрез 8-степенна трансмисия с двоен съединител, разработена от Tremec. Може ли тази комбинация от модерни технологии, средно разположен двигател и класически американски V8 да победи най-доброто от Европа? Нека разберем.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини