Отидете към основна версия

28 083 81

Арктически тест с Great Wall и mobile.bg

  • great wall-
  • litex motors-
  • северен полярен кръг

Северен полярен кръг, Арктика, Лонгийър

Китайската марка Great Wall е вече добре позната у нас. Както е известно, от началото на тази година заработиха конвейерите в българския автомобилен завод край Ловеч, където са произвежда продукцията на Great Wall. Един от най-интересните модели безспорно е SUV-то Hover.

Сега със събитието "Great Wall Arctic Challenge Tour" китайците за първи път решиха да демонстрират на света на какво са способни техните машини. Екипът на mobile.bg е единствената българска медия, която взема участие в арктическото приключение на китайския всъдеход.

Пробегът вече стартира на 2 октомври от Москва и включва 3 500 километра по пътищата на Русия, Норвегия, Финландия и естествено Арктика. Финалното събитие обаче ще се състои в най-северната точка на архипелага Шпицберген, където китайците обещават уникален тест-драйв, целта на който е да покаже истинските възможности на Great Wall Hover.

Над 20 журналисти от водещите световни автомобилни медии, сред които и екип на mobile.bg, ще имат възможността да изпробват всъдехода в едно от най-студените и отдалечени населени места на планетата - Лонгийър. Подробности за този любопитен тест, както и отзиви за качествата на Hover в екстремни условия очаквайте след завръщането на екипа ни в България.

Лонгийър -  най-северният град на планетата (с население над 1 000 души)

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини