Отидете към основна версия

15 454 17

Специална Niva за Германия

  • ваз-
  • lada-
  • 2121-
  • niva

Базираната в немския гр. Магдебург компания Partisan Motors на руския инженер Юрий Постников представи специална серия на Lada Niva, посветена на 50-годишнината на Волжския автомобилен завод. Всъдеходът, разработен от международна група специалисти под лозунга NIVA - Forever, ще бъде произведен в ограничен тираж от символичните 50 бройки.

Дизайнът на Lada 50th Anniversary Limited Edition е разработен от Владимир Ярцев, един от създателите на ВАЗ-2110. Специалната Niva има оригинални брони, всъдеходни гуми Goodrich, релси на покрива, раздути калници и стъпенки. Салонът е тапициран с кожа от Erich Bitter.

Всеки от 50-те произведени екземпляра ще бъде снабден с юбилейна табелка със сертификат за автентичност. За съжаление от Partisan Motors не са публикували снимки на автомобила, а само рисунка. Не се знае и дали ще има конструктивни промени, с които да се заобиколят екологичните норми, спрели продажбите на Niva в ЕС.

Компанията смята да разпродаде целия тираж най-вече в Германия през избрани дилъри. Цената е €19 990 - около три пъти повече, отколкото струва базовата Lada 4x4 в Русия, където Lada 50th Anniversary Limited Edition няма да бъде достъпна.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.

Свързани новини