Отидете към основна версия

12 703 47

Защо се самозапалват новите "лади"

  • lada-
  • лада-
  • самозапалване-
  • проблем

Вината е на новата горивна система. Маркучът за подаване на гориво се търка в една от скобите за окабеляване, казва собственик, който е потърпевш от проблема

Собственикът на комбито Lada Vesta SW Cross с псевдоним Lisiymajor публикува в общността Drive2 съобщение, че неговата Vesta е изгоряла поради неизправност на горивната система на двигателя VAZ-21179 с работен обем 1.8 литра.

Потребителят уточнява, че същите проблеми могат да възникнат и за собствениците на Lada Vesta с дата на производство между началото на 2018 г. и юли 2020 година. Тези автомобили имат нова горивна система.

Проблемът е, че маркучът за подаване на бензин в моторното отделение се търка в една от скобите на окабеляването, в резултат на което губи плътността си. В момента остава неясно дали инцидентът е бил грешка на монтажниците или е конструктивна грешка. Или причината може да е изцяло друга.

В публикацията авторът също така посочва, че друг член на Drive2 с псевдоним SergeySamarskyy е отстранил проблема на снимката и е измислил лесен начин за премахването му, като е осигурил проводника от противоположната страна на скобата.

Известно е, че АвтоВАЗ актуализира горивната система на Vesta точно през 2018 г., за да предотврати обедняване на горивно-въздушната смес. А през юли 2020 г. горивната тръба на двигателя 1.8 беше актуализирана и на дилърите беше наредено да я сменят.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.

Свързани новини