Отидете към основна версия

10 993 22

АвтоВАЗ разработва малък SUV

  • автоваз-
  • lada-
  • kalina

Производителят от Толиати е направил щателно проучване на руския пазар, според което става ясно, че потенциалните клиенти на марката искат нов субкомпактен автомобил с повишена проходимост. Поради тази причина АвтоВАЗ ще разработва нов кросоувър на базата на Lada Kalina.

Названието на този иновационен за марката продукт още не е избрано, но в интернет пространството се появиха други, по-интересни подробности. Интерес, например, представлява фактът, че в топ-изпълнението си новата Lada ще се оборудва с автоматична трансмисия.

Кожен салон, двузонов климатроник, адаптивни предни светлини и камера за задно виждане са още една малка част от изключително богатото серийно оборудване на най-наточената високопроходима Lada. 18-цоловите лети джанти ще допълват модерната визия.

Под предния капак също се очакват изненади. По непотвърдена информация там ще бъде монтиран двулитров бензинов агрегат, снабден с турбокомпресор, който ще развива мощност от 230 конски сили. Руснаците не посочват кога ще се състои премиерата на този автомобил, но вече са наясно с цената му.

От АвтоВАЗ твърдят, че тя ще е около 200 000 рубли (9 750 лв.) и ще превърне Kalina в новия "народен" автомобил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини