Отидете към основна версия

28 740 113

Новата нискобюджетна Lada Granta ще се продава в Европа и у нас

  • lada-
  • granta-
  • автоваз

Руският автомобилен гигант АвтоВАЗ обяви намерението си да започне износ на новата Lada Granta в Европа. Това ще стане още от началото на 2013 година, като първите европейски страни, в които ще бъдат доставени бройки от модела Granta, ще са Германия, Франция, Сърбия и България.

Информацията беше разпространена от руската агенция "Автостат", която се позовава на официално изявление на пресцентъра на автомобилната компания. В него се казва още, че предназначените за Европа автомобили от модела Granta ще са по-богато оборудвани с различни двигатели.

Всъщност моторите се различават единствено по това, че отговарят на задължителния за Стария континент, стандарт Euro 5. Нивото на оборудване Норма ще включва ABS, ESP, спирачен асистент BAS и две въздушни възглавници. В Европа Lada Granta беше показана за първи път в Лайпциг през юни тази година.

Статистиката до момента сочи, че от началото на година АвтоВАЗ е експортирал 7 000 бройки Lada Granta. В момента Granta се изнася за Казахстан, Беларус, Азербайджан, Армения и Молдова. За първите девет месеца на 2012-а АвтоВАЗ е изнесъл зад граница 59 177 автомобила от цялата си гама.

Все още не е ясна цената, на която Granta ще се предлага в Европа у нас. В Русия най-луксозната Granta струва 408 200 рубли или приблизително 10 000 евро. Цената на базовата Granta Standart е 259 000 рубли (6 422 евро). Отскоро Granta се предлага и с автоматична скоростна кутия,

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини