Отидете към основна версия

8 715 79

Джо Байдън сменя колите на цялата администрация с електрически

  • байдън-
  • електромобили-
  • администрация-
  • джо байдън

Сега автомобилният парк на администрацията на САЩ включва повече от 600 хиляди автомобила с двигатели с вътрешно горене

Новият президент на САЩ Джо Байдън обяви замяната на правителствения автомобилен парк с електрически автомобили. Освен това всички тези "зелени" автомобили трябва да са от американско производство, съобщава Car and Driver, което ще облагодетелства основно Tesla.

Байдън обеща да прехвърли длъжностните лица на електрически автомобили по време на предизборната си кампания. Подписвайки съответния указ, той каза, че електрификацията на превозните средства ще създаде много работни места и че това ще бъде "най-голямата публична инвестиция в инфраструктура за обществени поръчки, изследвания и развитие от Втората световна война насам".

Въпреки това, както беше отбелязано, самият указ не споменава пряко подмяната на автомобилния парк, като той е многозначителен, но по-странното е, че United Auto Workers, General Motors и Ford излязоха с изявления в подкрепа на указа на новия президент на САЩ.

Не е известно колко време може да отнеме преминаването от бензинови към електрически автомобили. Вероятно, пише Car and Driver, това ще отнеме няколко години. Сега американският автомобилен парк на администрацията включва 645 хиляди автомобила, а защо от евентуалното решение ще се облагодетелства Tesla?

Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.

Свързани новини