Отидете към основна версия

5 171 6

Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti

  • chevrolet-
  • corvette-
  • stingray-
  • l88-
  • търг

В Съединените щати Mecum продаде на търг Chevrolet Corvette Stingray L88 от 1967 г. За старото купе бяха платени невероятните 2.45 милиона долара - цена, на която може да се купи чисто нов хиперкар Bugatti Chiron.

Тази цена обаче е напълно оправдана, тъй като през 1967 година са произведени само 20 такива Chevrolet Corvette L88. По същество това е пътна версия на спечелилия състезателен модел в надпреварата Льо Ман.

Купето се задвижва от седемлитров V8 мотор, който развива 430 к.с. на хартия, но в действителност те са около 560 коня. Официалната мощност е занижена, за да се намали размера на застраховката.

Колата е оборудвана и с четиристепенна механична скоростна кутия, а ускорението до сто отнема около 5 секунди. Максималната скорост достигна 275 км/ч. Колата има и подсилена трансмисия, по-ефективен радиатор и пренастроено окачване.

Този конкретен автомобил е в брилятно техническо състояние. Претърпял е цялостна реставрация и оттогава е изминал само 560 километра, като е събрал и куп награди на различни ретро прояви.

Това все още не е най-високата цена за Corvette L88 - рекордът е 3.85 милиона долара. Между другото, наскоро друг L88 също беше продаден на търг, но той-беше по-евтин, защото е от по-новото поколение.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини