Last news in Fakti

23 Март, 2021 12:59 5 108 6

Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti

  • chevrolet-
  • corvette-
  • stingray-
  • l88-
  • търг
Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti - 1

В Съединените щати Mecum продаде на търг Chevrolet Corvette Stingray L88 от 1967 г. За старото купе бяха платени невероятните 2.45 милиона долара - цена, на която може да се купи чисто нов хиперкар Bugatti Chiron.

Тази цена обаче е напълно оправдана, тъй като през 1967 година са произведени само 20 такива Chevrolet Corvette L88. По същество това е пътна версия на спечелилия състезателен модел в надпреварата Льо Ман.

Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti

Купето се задвижва от седемлитров V8 мотор, който развива 430 к.с. на хартия, но в действителност те са около 560 коня. Официалната мощност е занижена, за да се намали размера на застраховката.

Колата е оборудвана и с четиристепенна механична скоростна кутия, а ускорението до сто отнема около 5 секунди. Максималната скорост достигна 275 км/ч. Колата има и подсилена трансмисия, по-ефективен радиатор и пренастроено окачване.

Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti

Този конкретен автомобил е в брилятно техническо състояние. Претърпял е цялостна реставрация и оттогава е изминал само 560 километра, като е събрал и куп награди на различни ретро прояви.

Това все още не е най-високата цена за Corvette L88 - рекордът е 3.85 милиона долара. Между другото, наскоро друг L88 също беше продаден на търг, но той-беше по-евтин, защото е от по-новото поколение.

Стар Chevrolet на цената на ново Bugatti


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    5 19 Отговор
    Като за музеен експонат са се поизхвърлили с цената.
  • 2 Ивайло

    24 0 Отговор
    Класика!!!
  • 3 антрашпиц

    9 0 Отговор
    Добре де(не се подигравам),ама туй нещо не вярвам да харчи под...25-30 литра..И не ми казвайте,че може да се кара спокойно зада се намали харча на бенз..

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Антон

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    Най-вероятно над 30 л. Гтр -а на градско удря 20-22-23 на спокойно каране а е v6 3.8
  • 5 Хайл

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    Ти ако имаш пари за тази кола няма да те интересува колко гори и дали може да сложиш газова че много скъпо...не гледай в канчето на хората...не се заяждам,просто коментар

    Коментиран от #6

  • 6 V8 на газзз

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    Ама недей така,те хората слагат газ,за да бъдат ЕКО,а не ,че нямат пари да карат кола, с която са надскочили себе си.Просто “Еко Баровини”.