Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 11:18 4 429 8

Пълна промяна: Corvette открит в изоставена плевня и измит за първи път от 34 години (ВИДЕО)

  • corvette-
  • детайлинг-
  • находка
Пълна промяна: Corvette открит в изоставена плевня и измит за първи път от 34 години (ВИДЕО) - 1

В мрежата се появиха снимки и видеоклипове на рядка находка - Chevrolet Corvette от 1974 г., който стои неподвижен три десетилетия. Отначало е трудно дори да се разбере цвета му, но след измиване се оказва, че това е страхотен екземпляр.

Често в изоставени гаражи се намират автомобили, които са стояли десетилетия без поддръжка, но в същото време са запазили доброто си състояние. Понякога това са обикновени модели, а понякога са нещо специално като това C3 поколение на Chevrolet Corvette.

Първоначално находката изглежда плачевно, но след това в процеса на измиване се трансформира невъобразимо (вижте видеото по-долу). Третото поколение Corvette е един от най-красивите автомобили на своята ера. И това копие от 1974 г. прекарва по-голямата част от живота си затворено, а не по пътищата.

Пълна промяна: Corvette открит в изоставена плевня и измит за първи път от 34 години (ВИДЕО)

Вторият собственик го купува през 1982 г. и го кара до 1989 г., след което спортната кола е паркирана в плевня и оставена без надзор в продължение на десетилетия. Вратата на гаража е отворена отново едва през 2023 г., което означава, че Corvette е престоял бездействащ 34 години.

Когато купето отново вижда светлина, е покрито с толкова дебел слой прах, че изящната каросерия сякаш е изгубила блясъка си завинаги. Всъщност е тъмно кафяво, но в началото прилича повече на черно.

Каросерията успява да възвърне предишния си блясък, дори всички хромирани части, които са пострадали от корозия, блестят, но мръсотията и ръждата не са единствените "болести", които за 34 години са засегнали тозиCorvette.

Пластмасовите брони са загубили предишната си здравина, но основните проблеми са открити в салона: няколко поколения плъхове са живели там, оставяйки след себе си много следи от жизнената си дейност.

Пълна промяна: Corvette открит в изоставена плевня и измит за първи път от 34 години (ВИДЕО)

Колата е предадена в център за детайлинг и продуктите и инструментите за вътрешно почистване, използвани там, правят чудеса. Най-удивителното в тази история е, че V8 мотора, който не е пален повече от 30 години, успява да запали отново без никакви проблеми.

И така, оказа се, че една случайна находка е достоен екземпляр, който изисква минимални усилия (а не много години реставрация, както се случва често). И веднага се намира купувач.

Всъщност колата е закупена от майстор, който е запалил стария двигател на този автомобил. Сега новият собственик ще върне броните на колата в заводския им вид, ще завърши реставрацията на дребни недостатъци и 49-годишният Corvette отново ще живее пълноценен автомобилен живот. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжаление моята 32 годишна

    8 8 Отговор
    Волга не само не запали, но и се разпадна след като я извадихме от сайванта !
  • 2 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    9 10 Отговор
    Тази щайга е само за колекционери, тя не е за каране -
    6 литров мотор с разход 17,41 л бензин на 100 км...

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 3 Зевс

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    Ако имаш пари за такава кола, разхода от 17 на 100 едва ли ще те спре да я караш.
  • 4 Нещо за гроздето...

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    И мойта харчи 18/100 па си я карам всеки ден :)

    Коментиран от #5

  • 5 Предложение

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Нещо за гроздето...":

    Сигурно зареждаш кварталните бакалии, а, драйвър?
  • 6 Оффф...

    8 1 Отговор
    Не мога да разбера защо на пластнмасовите, декоративни пацъкни отпред и отзад на сегашните коли им викат брони...?! Брони имаше на истинските коли от чугун, желязо, хром и никел и тук там някое кило алуминий...сегашното са еднодневки дето лакът им се лющи от вятъра, а боята се надрасква и от обикновена четка...а водоструйката им разказва играта.

    Коментиран от #7

  • 7 Карлуково

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Оффф...":

    Всъщност се води облицовка.
  • 8 това е нормален разход

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    бавареца ми харчи толкова и си го карам всеки ден. На жена ми кия-та харчи 15 градско