Отидете към основна версия

10 002 27

Новото лице на Jeep

  • jeep-
  • fiat-
  • chrysler

Първият автомобил, създаден съвместно от FIAT и Chrysler ще бъде демонстриран още тази година в Ню Йорк. Возилото ще носи марката Jeep и ще представлява превозно средство с повишена проходимост, което ще замени сегашния Liberty.

Все още не е ясно как ще се казва, но се знае, че кросоувърът ще е построен на платформа от FIAT, която се нарича Compact Wide. На същата база е изграден и Dodge Dart - компактният седан, предназначен специално за американските пазари.

В Европа новият Jeep ще се конкурира с модели като Land Rover Freelander, Honda CR-V и Nissan X-Trail. В момента се провеждат заключителни пътни тестове на колата, но папараци успяха да заснемат силно замаскираната предсерийна версия (долната снимка).

Опирайки се на вътрешнозаводска информация, изданието Autocar разпространи интересен рендер (горната снимка), като твърденията са, че именно така ще изглежда новото лице на Jeep. Кросоувърът ще разполага с 4х4 предаване и V6 бензинов мотор.

За Европа са предвидени и дизелови двигатели, но европейците ще бъдат лишени от възможността да закупят новия Jeep с 3.2-литров бензинов агрегат. Той е предназначен само за САЩ. Това ще е първият автомобил на алианса, разполагащ с деветстепенна автоматична трансмисия.

По думите на шефа на алианса FIAT-Chrysler Серджо Мариконе именно тази скоростна кутия с девет предавки е бъдещето на автомобилите Chrysler. Трансмисията е предназначена както за 4х4 автомобили, така и за такива с предно предаване.

Новият дизайн впечатлява с тънки "азиатски" фарове и с намален размер на типичната за марката радиаторна решетка. Производството ще стартира на 23 май тази година в завода на Chrysler в град Толидо, щата Охайо. В Китай моделът ще се прави от следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини