Отидете към основна версия

17 002 14

Как да премахнем петна от битум от колата, без да повредим лаковото покритие

  • битум-
  • петна-
  • автомобил-
  • съвети

Ако погледнете в техническите справочници, ще видите, че битумът е една от последните тежки фракции, получени при фракционна дестилация на суровия нефт. Той се използва при производството на асфалтови смеси, като през летните месеци често се отделя от асфалта и се полепя по каросерийните панели на автомобила.

Премахването му често е свързано с повреда на лаковото покритие, а за да не се случи това е най-лесно да премахнете битумино петно ​​от каросерията на автомобила веднага след пътуването. Ако битумът се задържи по-дълго, ще бъде много по-трудно да го премахнете.

Как обаче да направите това без да навредите на лаковото покритие на боята? Преди да премахнете петното, зацапаното място трябва да се измие с вода, за да се избегнат драскотини. След това можете да използвате специална автохимия, която е много ефективна при справяне с този вид мръсотия.

Можете също така да се използва WD-40, керосин или бензин. След като изчистите петното с някой от тези препарати, почистете с чист спирт и накрая изплакнете почистеното място старателно и обилно с вода. Много по-лесно е да премахнете битумините петна в горещо, отколкото в студено време.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини