Отидете към основна версия

5 385 18

Илон Мъск обясни защо новата Tesla се бави

  • илон мъск-
  • tesla-
  • semi

Бизнесменът изтъкна два проблема, които трябва да бъдат решени, за да стартира масовото производство

Ръководителят на Tesla Илон Мъск обясни забавянето на пускането на нови модели на марката - по-специално на електрическия камион Tesla Semi. Той сподели причините в Twitter, отговаряйки на въпрос защо компанията Pepsi очаква Semi да бъде доставен до края на годината, въпреки че началото на производството бе официално отложено за 2022 г. Мъск поиска да не се придава голямо значение на съобщението на Pepsi, но също така говори за проблемите, пред които е изправена Tesla.

Според Мъск в момента компанията не е в състояние да произвежда "допълнителни автомобили в големи количества". Подобно на повечето автомобилни производители в света, Tesla трябва да се справи с недостига на електронни компоненти и да коригира производствените планове. В случая с Tesla ситуацията се влошава и от проблеми с доставката на батерии.

За да смекчи щетите, Tesla разшири списъка си с доставчици на батерии за електромобили. В допълнение към Panasonic, компанията е сключила договори за доставка с LG Energy Solution и CATL и е започнала собствена разработка на батерии.

Ще припомним, че електрическият камион Tesla Semi беше представен през 2017 г., но все още не е влязъл в серийно производство. Производителят се надява да пусне масовото сглобяване на модела не по-късно от 2022 г. Миналата седмица обаче шефът на Pepsi заяви, че очаква първите доставки на Semi през четвъртото тримесечие на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини