Last news in Fakti

18 Януари, 2022 11:07 2 526 13

Tesla може да пусне "малък" Cybertruck заедно със стандартния

  • tesla-
  • cybertruck
Tesla може да пусне "малък" Cybertruck заедно със стандартния - 1

Tesla Cybertruck, за който се вдигна много шум, сериозно се забави по пътя си към конвейера. Дотолкова, че компанията обмисля надграждане на електрическия пикап, показан през 2019 година. Идеята е, че вече този модел ще трябва да се конкурира с по-модерни машини от конкурентите. Една от иновациите може да бъде пускането на по-малка версия, съобщава Global Equities Research Trip Chaudhry.

По време на специално събитие през март 2022 г. Tesla ще представи "малка" версия на Cybertruck, която ще бъде с около 15 до 20 процента по-малка от стандартния пикап, казват от Chaudhry. Освен това дотогава компанията може да е преразгледала дизайна и оборудването на оригиналния модел. В този случай той ще дебютира отново две години и половина след премиерата.

Tesla може да пусне "малък" Cybertruck заедно със стандартния

Информацията бе косвено потвърдена от по-ранните изявления на Илон Мъск. Ръководителят на Tesla вече спомена през 2019 г., че мини Cybertruck-ът може в бъдеще да стане алтернатива на по-малките пикапи. Засега обаче не се съобщава, че Tesla работи по нещо подобно. Корпусите и на двата Cybertruck-а - отново според неофициална информация - ще бъдат произведени от Steel Dynamics, базирана в Тексас близо до Tesla Gigafactory.

Онзи ден Ройтерс потвърди, че доставките на Cybertruck (независимо от размера) ще започнат не по-рано от 2023 година, а производството може да започне до края на тази година. Продължителната подготовка се дължи на "големите промени", които инженерите трябваше да направят в дизайна и оборудването на пикапа, за да го подготвят за конкуренция с впечатляващите нови модели в сегмента: например Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV и Rivian R1T.

Самият Мъск приписва забавянето на недостига на електронни компоненти, поради което компанията просто няма възможност да произвежда „други автомобили в големи количества“. Недостигът на части продължава да тормози много големи марки, но в случая с Tesla проблемите с доставката на батерии допълнително изострят ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    6 2 Отговор
    "Иска, но няма желание" ха ха
  • 2 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор
    Може да пусне и МАЛКО КАМИОНЧЕ‼️
  • 3 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    4 4 Отговор
    Нещо Мъск още не е решил задачата ‼️ Щом за 400км с товар 400кг електрокара тежи 400кг повече от петролка- колко ще натежи за 800км с товар 20 000кг камион АС/ДС ❓

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Ако пък я реши и за камиона стигат 1000 кг - тогава ще направи елките си по-леки от петролните! Чакаме цените!
  • 5 Plameni

    3 1 Отговор
    гост да нагласи още 100$ за депозит.Май и на Тесла не им достигат части , какво ще кажеш безличен?
  • 6 DrivingPleasure

    4 2 Отговор
    ххахахахахах колко лесно се лъжат бунаците - той 5та година не може да го пусне, ама видиш ли два щял да пуска. Зомбирани друсляци са всичките мъсксиянци - да ви събира и вървете на марс
  • 7 Turbo

    5 3 Отговор
    Тесла пуснаха големият Сайбъртрък,че сега щели да направят и малък хахахаха ключодържател Сайбъртрък няма ли да има?
  • 8 гост

    1 3 Отговор
    ясно беше, че ще се забави, но не смятах, че ще е чак толкова много, защото завода в Тексас е почти готов и може да започне да произвежда след 2месеца. забавянето вероятно идва заради неналичните мощности за специалната стомана, а фирмата доставчик ще е готова с мощностите си след 5месеца. връзва се, но не е приятно на фона на обикалящия прототип.

    Коментиран от #9

  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А този прототип разнася ли 20 тона стока или само батериите си ? /за един от пепси питам/

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Пак не разбрал?

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Ти май бъркаш камион с пикап, ама не ти е за първи път да не осъзнаваш какви ги говориш.
  • 11 Залог?

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Искаш ли да се обзаложим, че до два месеца Пепси ще разкарват стоката си с електрическия камион на Тесла, който ще бъде зареждане в собствената им фабрика на собствени зарядни с около 1,5 мегавата мощност?
  • 12 ComfortablyNumb

    2 0 Отговор
    Моя племенник на 4 години много ще се зарадва на това малкото тръкче . Начи страшно си пада по тия ...
  • 13 оня с магарето

    1 0 Отговор
    и по малки свирки по 500$ обаче лимитирана серия