Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 09:51 19 747 25

Тийнейджърът, проследяващ частния самолет на Илон Мъск, отхвърли предложението му за временна безплатна Tesla

  • илон мъск-
  • tesla-
  • twitter

Първоначално Илон Мъск предложи 5 хиляди долара на младежа, а впоследствие регламентираният подкуп достигна до електромобил, но за временно ползване

Тийнейджърът, проследяващ частния самолет на Илон Мъск, отхвърли предложението му за временна безплатна Tesla - 1

Вече ви информирахме, че един 19-годишен тийнейджър, който стана известен с акаунта си в Twitter, получи предложение от Мъск да спре тракера. Първоначално Илон Мъск предложи 5 хиляди долара на младежа, а впоследствие регламентираният подкуп достигна до електромобил. Въпреки примамливата оферта младежът отхвърли предложението.

Джак Суини каза по-рано , че ще вземе безплатна Tesla от Мъск в замяна на изтриване на акаунта, след като отхвърли оферта от 5000 долара от главния изпълнителен директор на компанията.

В петък в Twitter Скот Пейнтър, главен изпълнителен директор на Autonomy, компания за наемане на автомобили, предложи на Суини абонамент за Tesla Model 3, ако изтрие акаунта на Musk за проследяване на самолети. Wall Street Journal съобщи , че офертата е била за тригодишен абонамент.

Суини обаче отговори: "Казах ви, че не се интересувам от абонамент"

В интервю за The Journal в петък Суини обясни защо е взел решението си. "Искам моя собствена кола. Не искам да я връщам след три години", каза той. „Ако ми беше предложена такава, щях да спра тракера.“

Ще припомним, че неговият акаунт за проследяване на самолети използва ботове, които наблюдават публично достъпни данни за въздушното движение.

След като отказа 5000 долара от Мъск за изтриване на акаунта, Суини каза за Insider, че е отказал предложението, защото не е достатъчно, за да замени удовлетворението, което получава от управлението на акаунта .

В първоначалния си разговор с Мъск, който се е провел чрез директни съобщения в Twitter през есента на 2021 г. и беше оповестен за първи път от Protocol.

В него Мъск казва: „Можете ли да свалите това? Това е риск за сигурността“.

Суини отговаря: "Да, мога, но това ще ти струва Tesla Model3"

Мъск: „Какво ще кажете за $5 000 за този акаунт за да не улесняваме лудите хора да ме проследяват?“

Суини: "Звучи осъществимо, но има ли шанс да увеличим това до $50 000?" Той цитира финансирането за колежа си и каза на милиардера, че парите могат да отидат и за закупуване на Tesla Model 3.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    56 18 Отговор
    Това не се ли води рекет?!

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дай му бе

    74 7 Отговор
    Дай му една тесла на този и ще можеш и ти да го следиш, а като дойде време за смяна на батерията ще му треснеш още едни 20000.
  • 6 Точката

    71 11 Отговор

    До коментар #1 от "Чудно":

    Рекет е когато младежа отиде при Мъска да му иска кинти. В случая, това че води акаунта му доставя удоволствие и не е незаконно. Това че на Мъска не му изнася или излага на риск сигурността му си е негов проблем. Проблем който може да бъде разрешен с една от неговите коли, както се споменава във статията. Не мисля, че на мен ще ми е трудно да изкарам 2 лева от джоба си както и на него една модел3. Единия е находчив, другия е скръндза.

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ама си и ти

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чудно":

    Какъв рекет? Това си е реклама, виж колко научаваш за продукта от цялото това шоу...
    Следил му наклона на ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Запетайката

    33 10 Отговор

    До коментар #6 от "Точката":

    Илон Мъск ще е най-големия глупак, ако даде на този изнудвач 50 хиляди долара. Това може да ти изглеждат джобни пари за Мъск, но не си правиш сметката, че след това ще последват поне двайсетина подобни сайта, които също ще искат по 50 хиляди и това вече става милион за изнудване, а познай какво ще се случи, ако плати и този милион?

    Информацията за полетите на самолетите е публична и дори ти имаш свободен достъп до нея. Който е решил да навреди на Мъск, не му трябва сайта на този хлапак, защото ще проследи полетите, а освен тях и планираните ангажименти на Мъск много по прецизно от който и да е бот.

    Пък и всеки хлапак който малко разбира, за 100-200 долара ще напише подобна програма на заинтересуваните. Този просто се е осмелил да я качи онлайн.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЗС

    18 11 Отговор

    До коментар #6 от "Точката":

    250 милиарда има тоя, 50к долара дори 2 стотинки не са за него

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ако му даде край

    17 5 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    Пада му реномето, после ще има и трети и четвърти няма такъв филм
  • 16 Въобще не става въпрос за пари

    19 10 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    Тук става въпрос за чест. Знаеш ли колко го бъркат Илон Мъск някакви си 50 хиляди долара?

    Дали го бъркат, след като миналата година отказа €1,14 млрд. държавна помощ от Германия за завода за батерии в Берлин? В прав текст им каза, че не им иска милиардите, след като ще го занимават с бюрокрация и ще си построи завода за 5 милиарда със собствени средства без помощ от държавата.

    Човекът си има чест и достойнство и дори президента на щатите не оставя да се @бава с него и в прав текст публично му казва, че е марионетка и хора над 70-годишна възраст не трябва да се допускат до властта.

    Дали ще цепи басма на някакъв 19 годишен хлапак?

    Коментиран от #17

  • 17 РЗС

    18 8 Отговор

    До коментар #16 от "Въобще не става въпрос за пари":

    Кат гледам още се занимава с тоя ученик. Щом му е писал лично. След като има притеснения за сигурността си, сядат на една маса представител на тесла, подава договор на момчето, да не прави повече такива богове и да не ги продава, подават му ключовете за тесла 3 и се приключва, какво има да му се обяснява на момчето, казал е какво иска чисто и просто. Чест има Мъск ама друг път

    Коментиран от #20

  • 18 Аз па за личен самолет бих взел

    6 1 Отговор
    Ту 95😂😂😂😂😂и сам ше съобщавам къде се намирем всеки ден и час
  • 19 ГУМАДЖИЯ

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    НАШ ЛИ КЕИ ЛИ НЕ МУЦУНИ СЪС ЗАРОВЕНИ В ГОРАТА ТУБИ СЪС ЗЕЛЕНО СА ИДВАЛИ ИРЕДОВИ ОГРООООМНИ БИЗНЕСМЕНИ...И ТЪРСЯТ ЕФТИНО 21 ЦОЛОВИ ГУМИ И МОНТАЖ ЗА 50 ЛЕВА ЗА ЧЕТИРИ ГУМИ......КЪТ ИМ КАЖА ЦЕНАТА СИ И ПОЧВАТ ДА СА КЪЛЧАТ И КРИВЯТ.......КОКЛКОТО ПОЙЧЕ ПАРИ ИМАТ НЯКОИ ПОЙЧЕ ИМ СА СВИДЯТ...
  • 20 Какво не разбра

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "РЗС":

    Писал му е само веднъж и толкова. Дава 5000 долара и нито цент повече а онзи може да си пише и романи за да си прави реклама.

    След това някакъв друг решил че ще си направи реклама и ще отдели за нея бюджет от 3-годишен наем за Тесла модел 3, за да си дава останалите автомобили под наем. Всеки си гледа бизнеса и интереса.
  • 21 Анонимни

    11 4 Отговор
    Малко е, всички от ранга на Мъск трябва да се държат под око! Включително и много други самозабравили се филантропи, богаташи и т.н.! Те имат усещане че са могъщи и богоравни, а са просто смъртни като всички на планетата земя!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хайл

    4 0 Отговор
    Мен ме боли гура за "новината"
  • 24 pazo

    2 0 Отговор
    Просто на Мъск му свиди.
    Кво толкова го увърта.
  • 25 Е дин

    1 2 Отговор
    Браво на момчето! Олигарсите трябва да усетят, че някой им диша във врата. И аз не съм ок със сателитите на Мъск дето уж били за интернет ама никой не ме пита.