Отидете към основна версия

120 208 63

Ясни са БГ цените за новата Dacia Jogger

  • dacia-
  • jogger-
  • цени-
  • българия

Според румънците Dacia преоткрива семейния автомобил с Jogger, като възприема най-добрите качества от всеки сегмент - съчетава простора на миниван, товарния обем на комби и характеристиките на SUV.

Новата Dacia Jogger е насочена към семействата, които търсят нов многофункционален автомобил, улесняващ живота им. Моделът е подходящ и за търсачи на приключения на открито, които искат да инвестират в практичен автомобил, който да транспортира тяхното спортно или развлекателно оборудване.

Този автомобил, за който вече ви разказахме по време на премиерата му в Париж, където беше наш екип, сега ще е наличен за поръчки и у нас. Те започват от първото тримесечие на 2022 г. с първи доставки през април.

Ясни са обаче цените на новата Dacia Jogger, която на практика се превръща в най-достъпният семеен автомобил в сегмент „C“, което дава на клиентите много добро за категорията съотношение цена/качество. Цените започват от 27 090 лв. с ДДС. Ето и цялата предварителна ценова листа.

Новата Dacia Jogger ще се предлага в три нива на оборудване: Essential, Comfort и лимитирана серия Extreme. Що се отнася до двигателите, то основният ще е бензинов двигател TCe 110 с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Този нов, оптимизиран за теглото на колата двигател осигурява по-висока производителност и въртящ момент от 200 Нм.

Jogger се предлага и с фабрична газова уредба на пропан-бутан, като тази версия осигурява пробег до 1000 км без презареждане. С двигателя ECO-G 100 сервизните интервали, разходите за поддръжка и капацитета на багажника са същите като при обикновен бензинов двигател.

С Jogger, Dacia предлага универсален и модулен автомобил: 2, 3, 4, 5, 6 и 7 места... което означава до 60 конфигурации при 7-местната версия, благодарение на индивидуално подвижните седалки на третия ред. При 5-местната версия капацитета на багажника е 708 дм3 VDA (до горната част на облегалката) и 1 819 дм3 VDA при сгънат втори ред седалки.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 72 гласа.

Свързани новини