Отидете към основна версия

24 437 14

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година

  • класация-
  • ненадеждни коли

Британското издание на What Car? публикува списък с най-малко надеждните нови автомобили, който е направен въз основа на проучване сред 16 хиляди шофьори. Те посочват модела и годината на производство, а също така подробно описват дефектите, които е имала колата през последната година. Също така собствениците на автомобили посочват и сумата, изразходвана за ремонт. Общо експертите събират информация за 178 модела от 30 марки и идентифицират най-лошите. Ето и кои автомобили се оказаха аутсайдери през 2021 година.

5. Ford Fiesta


Fiesta открива топ 5 на най-проблемните модели според What Car? 34 процента от хечбеците поднасят на собствениците неприятни изненади, включително такива, свързани с двигателя и окачването. 31 процента са били ремонтирани в рамките на 24 часа, а 40 процента от собствениците са чакали повече от седмица, докато колата бъде върната. 92 процента от случаите обаче са покрити от гаранцията.

4. Volkswagen Touran


Четвъртото място е заето от популярния немски ван. 56 процента от автомобилите с двулитров турбодизел и DSG „робот“ имат проблеми, свързани основно с неизправности на климатика, трансмисията и електрониката. Ремонтът на 40 процента от автомобилите отнема повече от седмица.

3. Porsche 718 Cayman


"Бронзът" в това не най-престижно състезание отива при спортното германско купе. Експертите отбелязват, че ремонтът на този спортен автомобил със средноразположен двигател е не само много скъп, но и отнема много време. Проблеми възникват при 53 процента от собствениците и са свързани предимно с каросерията, окачването и скоростната кутия. Ремонтът е бил безплатен в 67 процента от случаите.

2. Land Rover Discovery


Британският всъдеход се нарежда на второ място при най-ненадеждните. Като цяло, процентът на проблеми е 38 и е сравним с други модели на Land Rover, но 36 процента от дефектните превозни средства са на практика неизползваеми, а на 42 процента времето за ремонт отнема повече от седмица. Следователно Discovery е класиран като най-малко надеждното луксозно SUV. Въпреки това, 73 процента от неизправностите са покрити от гаранцията.

1. Nissan X-Trail


Японският кросоувър е признат за абсолютен аутсайдер. 39 процента от анкетираните собственици на X-Trail са срещнали проблеми с различни системи по автомобила, като са засегнати всички възли и агрегати с изключение на навигацията. Повечето от повредите са свързани с електрическата система, спирачките и интериора. 24 процента от автомобилите са ремонтирани повече от седмица, а 53 процента са оправени в рамките на гаранцията.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.

Свързани новини