Last news in Fakti

13 Декември, 2021 09:41 24 310 14

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година

  • класация-
  • ненадеждни коли
Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година - 1

Британското издание на What Car? публикува списък с най-малко надеждните нови автомобили, който е направен въз основа на проучване сред 16 хиляди шофьори. Те посочват модела и годината на производство, а също така подробно описват дефектите, които е имала колата през последната година. Също така собствениците на автомобили посочват и сумата, изразходвана за ремонт. Общо експертите събират информация за 178 модела от 30 марки и идентифицират най-лошите. Ето и кои автомобили се оказаха аутсайдери през 2021 година.

5. Ford Fiesta

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година


Fiesta открива топ 5 на най-проблемните модели според What Car? 34 процента от хечбеците поднасят на собствениците неприятни изненади, включително такива, свързани с двигателя и окачването. 31 процента са били ремонтирани в рамките на 24 часа, а 40 процента от собствениците са чакали повече от седмица, докато колата бъде върната. 92 процента от случаите обаче са покрити от гаранцията.

4. Volkswagen Touran

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година


Четвъртото място е заето от популярния немски ван. 56 процента от автомобилите с двулитров турбодизел и DSG „робот“ имат проблеми, свързани основно с неизправности на климатика, трансмисията и електрониката. Ремонтът на 40 процента от автомобилите отнема повече от седмица.

3. Porsche 718 Cayman

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година


"Бронзът" в това не най-престижно състезание отива при спортното германско купе. Експертите отбелязват, че ремонтът на този спортен автомобил със средноразположен двигател е не само много скъп, но и отнема много време. Проблеми възникват при 53 процента от собствениците и са свързани предимно с каросерията, окачването и скоростната кутия. Ремонтът е бил безплатен в 67 процента от случаите.

2. Land Rover Discovery

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година


Британският всъдеход се нарежда на второ място при най-ненадеждните. Като цяло, процентът на проблеми е 38 и е сравним с други модели на Land Rover, но 36 процента от дефектните превозни средства са на практика неизползваеми, а на 42 процента времето за ремонт отнема повече от седмица. Следователно Discovery е класиран като най-малко надеждното луксозно SUV. Въпреки това, 73 процента от неизправностите са покрити от гаранцията.

1. Nissan X-Trail

Не купувайте тези коли: Най-ненадеждните автомобили за 2021 година


Японският кросоувър е признат за абсолютен аутсайдер. 39 процента от анкетираните собственици на X-Trail са срещнали проблеми с различни системи по автомобила, като са засегнати всички възли и агрегати с изключение на навигацията. Повечето от повредите са свързани с електрическата система, спирачките и интериора. 24 процента от автомобилите са ремонтирани повече от седмица, а 53 процента са оправени в рамките на гаранцията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Танас Чая

    20 25 Отговор
    Немско и японско пак последни по надеждност.

    Коментиран от #6

  • 2 Андре

    120 6 Отговор
    Добре че прочетох статията, щях да взема Porsche 718 Cayman, но след тази публикация се насочих към голф 4 - 1998г

    Коментиран от #7

  • 3 антрашпиц

    48 5 Отговор
    Успокоявам автора : Споко човече,няма никакъв шанс да си купя кола като тези дет си изтипосал шот нямам пари.Затова си карам 22 годишния Сценик.Тъй че,няма как да се набутам със най-ненадеждните коли в тая класация ...
  • 4 Джо Кокър

    28 2 Отговор
    https://fakti.bg/avto/627536-iskate-4-godishna-kola-na-staro-vijte-koi-sa-preporachitelnite-modeli. Ти да видиш ,Ford fiesta най - чуплива в една статия ,ама най - препоръчителна в друга. Кат investor една седмица гемията потъва следващата изплува и се оказва,че без да си се качил на гемията вече си с морска болест или начална фаза на шизофрения.
  • 5 Тити Намазов

    17 5 Отговор
    Всички от VAG груп, BMW, Mercedes A class, ML!! Това го знам от опит!!
  • 6 точно така

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Танас Чая":

    От най-многото японски и немски марки в света, най-големите производители, има 2-3 ненадеждни модела. Иначе англичаните си спазват традицията!
  • 7 наш

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Андре":

    евалла.много оригинално.
  • 8 Разбирач

    11 3 Отговор
    От село съм и карам Дачия..,нищо че живея в града....
  • 9 Qqq

    3 0 Отговор
    Аре бе, що не коментирате? Темата е само за българи!

    Коментиран от #10

  • 10 Qqq1

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Qqq":

    Щот никой не си е купил кола от магазина, за тва!
  • 11 Тойотко

    13 3 Отговор
    7 модела Тойота съм имал и карал. 5 от магазина и 2 от Германия. Не пишете щуротии, моля. Поправял съм свещи, накладки, ремъци, филтри. Е защо са 7 тогава за 25 години ли? Ами сменил съм и 25 жени за 7 години. Омръзват.
  • 12 САНДОКАН

    14 0 Отговор
    Тъкмо мислех да взимам порше на жената и вие ме отказахте . И аз като Андре ще и купя стар голф от Дупница,много запазен каран от бабата на Меркел. Лек и успешен ден на всички.
  • 13 сервиз

    12 1 Отговор
    "Класацията" горе-долу отговаря на истината , с тази разлика ,че на първо място поставям Range Rover във всичките му разновидности - това е марка , на която всички модели са трагедия (като най зле са най скъпите) - идиотски инженерни решения (които водят до скъпа и честа сервизна намеса) , демодирани ДВГ , малоумна и трудно разбираема електроника (дефектираща нон-стоп), слабо и трошливо окачване и висок разход на гориво. Изглеждат солидни и луксозни ,но нито са солидно изработени , нито са с "луксозна" возия. Изобщо - МПС за ентусиасти (с много пари и с резервна кола , която да ползуват докато Range се ремонтира).
  • 14 Го4о

    5 2 Отговор
    Британците не са виждали Лада и Москвич или ЗАЗ та за това пишат така.