Отидете към основна версия

11 651 14

Lada Niva беше превърната в къща на колела по поръчка на немски клиенти

  • lada-
  • кемпер-
  • niva

Но цената за преоборудването не беше разкрита

Компанията "Автокемперпром" подготви още един мобилен дом на базата на търговския пикап ВИС-2346 (Niva). Компанията оборудва колата с кемперен модул, като за целта бе преработено и част от шасито и окачването. Подобренията засягат и двигателя, а вътре има всичко необходимо за дълги пътувания.

Кемперният модул е ​​изработен в черно и бяло, за да пасне на самия всъдеход. По периметъра той е покрит със защита от боядисани алуминиеви листове, а към самата Niva са добавени прагове и нови брони. Нови са и надкалниковите арки, които са пластмасови по желание на клиентите.

Входната врата е снабдена с мрежа против комари и е предвидено стъпало за удобно влизане и излизане. Всичко вътре е оборудвано по европейски стандарт: има двойно легло, санитарна кабина с душ, тоалетна и мивка. Кухненският бокс е с газов котлон, но няма абсорбатор.

Част от енергията за оборудването се осигурява от слънчеви панели, монтирани на покрива, има система за отопление на вода и климатична система: всички контроли са разположени на един панел вътре в модула. Като част от подготовката на всъдехода за увеличеното тегло, стандартният двигател е модифициран.

Обемът му е увеличен до 1.8 литра, а мощността - до 100 конски сили. моторът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия, задвижването е постоянно на четирите колела с блокаж на централния диференциал. Окачването използва нови дребнолистни ресори и пневматични елементи.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 62 гласа.

Свързани новини