Last news in Fakti

18 Април, 2023 11:59 2 912 5

Мобилен дом с дизайн на USB флашка (ВИДЕО)

  • кемпер-
  • мобилен дом-
  • флашка

Иновацията се нарича Romotow T8

Мобилен дом с дизайн на USB флашка (ВИДЕО) - 1

Новозеландската компания W2 стартира производството на трансформиращ се мобилен дом Romotow T8. С тегло от 3 400 кг и малки първоначални размери, той може значително да увеличи площта си благодарение на въртяща се конструкция, наподобяваща флашка, която позволява да побере до шест души.

Къщата всъщност се върти на платформата, отваряйки се като гигантска флашка и това се превърна в основната характеристика на кемпера, който почти удвоява жилищното пространство. Romotow T8 се състои от основна кабина с четири до шест легла (има едно разтегателно двойно легло), трапезария в заоблената предна кабина, заобиколена от кръгли прозорци, кухненски бокс и баня с ъглова тоалетна, мивка и душ.

Мобилен дом с дизайн на USB флашка (ВИДЕО)

Кемперът има алуминиева конструкция и включва изолирани композитни стени, под и покрив. Стандартният комплект има 300 литрови резервоари за прясна вода и бойлер Truma Combi. Като опция се предлага и климатик.

Мобилен дом с дизайн на USB флашка (ВИДЕО)

Мобилният дом се захранва от 200 Ah литиева батерия, зареждана от 395 W соларен панел, монтиран на покрива. Интегрираната система за управление C-Zone осигурява наблюдение и управление на електрическите компоненти и оборудването. Купувачите могат да добавят и по-голяма батерия, допълнителни соларни панели и инвертор.

Мобилен дом с дизайн на USB флашка (ВИДЕО)

Опциите за забавление включват монтирани на стената 32-инчови 4K смарт телевизори, 82-инчова прибираща се външна прожекционна система и озвучителна система Fusion за всички помещения. Romotow е на цена от около 285 500 долара, което е по-скъпо от повечето апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко

    4 0 Отговор
    МБ е паметта и....?
  • 2 Хаха

    5 6 Отговор
    Българския гнилоч може само да гледа отстрани и да църка умно

    Коментиран от #4

  • 3 Иван

    2 1 Отговор
    Има и българска компания, която ако не се лъжа беше патентовала подобна "къща" преди време.
  • 4 Тулупе,

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Върви да се изпърдиш няклко пъти след баклавата с шам фъстък! Може пък да ти олекне!
  • 5 бравос

    1 0 Отговор
    Дизайна е почти гениалени напълно функционален.
    е, за хора с пари е, но не пречи и ние безимотните да ръкопляскаме.