Last news in Fakti

26 Май, 2022 12:09 6 480 2

Как се прави електрически кемпер от стар бус

  • кемпер-
  • електробомил-
  • микробус

Сега къмпингуването може да бъде не само приятно, но и екологично

Как се прави електрически кемпер от стар бус - 1

Кемперите, базирани на електрически ванове, стават все по-популярни. Разказваме ви за компанията Flowcamper, която си партнира с Naext Automotive GmbH, за да разработи свой електрически кемпер, базиран на Volkswagen Transporter. Полученият модел е наречен Frieda Volt.

За да създаде електрически кемпер, Flowcamper взема използван Volkswagen Transporter 5 или 6 поколение, за предпочитане с повреден двигател. Първоначално специалистите на компанията премахват двигателя с вътрешно горене, трансмисията, ауспуха и други части, които няма да са полезни в бъдеще.

След това там се монтира блок от литиево-йонни батерии с капацитет 72 kWh. В освободеното двигателно отделение се интегрира един електродвигател с мощност 150 конски сили.

В интериора Flowcamper използва предимно устойчиви материали като дърво и корк. Зад седалката на водача има кухня с много чекмеджета, сгъваема пейка, която се превръща в легло, и отварящ се покрив, който се предлага като опция. Има също въртяща се маса и сгъваеми плотове. Освен това има душ и тоалетна.

Германската компания далеч не е единствената, която разработва подобни кемпери. Например Winnebago наскоро показа уникален e-RV кемпер , базиран на бензиновия Ford Transit . Той е оборудван с батерия с капацитет 86 киловатчаса, която позволява на мобилния дом да измине около 200 километра с едно зареждане.

Що се отнася до електрическите кемпери, то любопитното е, че една и съща батерия захранва всички бордови системи, включително кафемашината и печката. Пробегът, разбира се, не е впечатляващ, но батерията може да бъде напълно заредена само за 45 минути на станция за бързо зареждане. Според компанията тази гама ще задоволи 54 процента от купувачите на такъв тип превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хойгенагиос

    4 2 Отговор
    Знам как се правят кемпери - с пари, щот всичко струва пари.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.