Отидете към основна версия

10 590 39

Mercedes отново изпревари всички: пуска автопилот от трето ниво по пътищата още тази година

  • пеи-
  • mercedes-benz-
  • автопилот-
  • трето ниво на автономност

През декември миналата година Mercedes-Benz стана първият автомобилен производител, който получи официално правителствено одобрение за въвеждането на Drive Pilot Level 3 в моделите си S-Klasse и EQS. Ръководителят на германския автомобилен производител Ола Калениус, по време на изказване на конференция, посветена на обявяването на финансовите резултати на компанията за 2021 г., каза, че компанията работи за въвеждането на автопилот от трето ниво и на американския, и на европейските пазари, като това трябва да се случи още тази година.

Според Automotive News главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz обяснява, че в момента компанията тества системата Drive Pilot в САЩ и също така води преговори с местните власти за изискванията, които ще трябва да бъдат изпълнени за пълното стартиране на технологията. Той не предоставя повече подробности, но отбеляза, че автомобилният производител прави всичко възможно, за да направи автопилотът от ниво 3 достъпен възможно най-широко. „Нашата цел е да представим технологията още тази година“, обещава Калениус.

При S-класа и EQS, Level 3 Drive Pilot може да работи при натоварен трафик със скорост до 60 километра в час. Автомобил с автопилот от ниво 3 може да ускорява, забавя и дори да сменя лентите без намеса на водача. В Германия технологията работи на определени участъци от магистрали с обща дължина от 13 191 километра. Системата се активира чрез специален бутон на волана и позволява на водача да сваля ръцете си от кормилото, когато се движи по магистралата. Предстои одобрението на системата и в останалата част от Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.

Свързани новини