Last news in Fakti

1 Март, 2022 14:21 5 011 10

Невероятно, но факт: Новият Mercedes-AMG SL ще бъде оборудван с... двулитров двигател

  • mercedes-benz-
  • sl-
  • четирицилиндров двигател
Невероятно, но факт: Новият Mercedes-AMG SL ще бъде оборудван с... двулитров двигател - 1

Според портала MB Passion Blog, новият Mercedes-AMG SL ще бъде оборудван с двулитров четирицилиндров двигател. Субкомпактният двигател ще се появи под капака на базовата версия на роудстъра, като бензиновият агрегат ще работи във връзка с 48-волтов стартер-генератор.

Според запознати базовият Mercedes-AMG SL 43 ще развива 390 конски сили, а хибридна система може да добави още 20 конски сили по време на ускорение. Премиерата се очаква в края на март.

Новият Mercedes-AMG SL дебютира преди пет месеца с осемцилиндрови турбо двигатели. Базовата версия с турбо "четворката“ ще изглежда подобно, с изключение на това, че аеродинамичният бодикит ще бъде опростен и ще се появят овални ауспуси вместо правоъгълни изпускателни тръби.

Според немски журналисти AMG SL 43 ще бъде оборудван с двигателя M 254, който е познат от новия Mercedes-Benz C 300. За спортната кола обаче този силов агрегат ще бъде модернизиран. Ще има вграден стартер генератор и електрически турбокомпресор Garrett със системата MGU-H, като в болидите от Формула 1. В резултат на това мощността ще се увеличи от 258 на 390 конски сили.

Ако информацията е вярна, тогава инженерите от Афалтербах ще извадят две мощни електрифицирани системи, базирани на 2,0-литрови турбо четирицилиндрови мотори - мек хибрид на базата на M 254 и плъгин хибрид на базата на M 139.

Очаква се хибридната система с двигателя M 254 да бъде инсталирана на наточените модели с индекс „43“ - AMG SL, новата AMG C-Class и бъдещото AMG GT купе. За новия Mercedes-AMG C 63 се предвижда и по-мощна версия базирана на агрегата с индекс M 139.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    10 7 Отговор
    Я бе хубу ама то такъв хибрид и Лада мое извади а Феррари си остава нещо ексклузивно
  • 2 Дфен

    3 8 Отговор
    Много ясно че от рено ще вземат

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Емил

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дфен":

    Какво Рено, бе?! Ще е от косачка за трева Хонда! Единственото свестно турбо от 2 литра беше на СААБ, ама умря!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Уатерло

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Товст на ГМ че Сааб не съществуват от бая преди 2008-ма
  • 5 Алиен

    5 3 Отговор
    Sl Най готината количка!
  • 6 Blackthorn

    16 3 Отговор
    Двигателят на тоя кочак - едногодишен консуматив! Ха-ха-ха :)

    Коментиран от #9

  • 7 Qwerty

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    От години, най-доброто 2.0 турбо при бензините е на ФВ! Харесван или не, това е факт! Естествено, сега ще ме погнат, ама истината си е такава! Асо нямаш комплекси, това е най-доброто до 400 коня с 4 цилиндъра…

    Коментиран от #10

  • 8 Ситрошен

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дфен":

    Какво ще вземат от ренде , че не разбрах ? Толкова са ви бедни джобовете а даже и речника, че даже и мисълта не може да си построите като хората..
  • 9 type-R

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Blackthorn":

    Пазят природата бе! И пълнят кошовете с боклук, за да има бизнес за рециклиращите.... 😆😆😆
  • 10 номад

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Qwerty":

    шъ мъ прощааш баче ама най благото е ауде рс3 от мънинките