Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 10:13 6 928 10

Mercedes-ите в Русия рязко поскъпнаха

  • mercedes-benz-
  • цена-
  • русия

Добрите новини са, че Mercedes-Benz не възнамерява да спира доставките на автомобили и резервни части за Русия

Mercedes-ите в Русия рязко поскъпнаха - 1

Автомобилите Mercedes-Benz рязко поскъпнаха в Русия. През последния уикенд на февруари почти всички модели на немската марка добавиха двадесет процента към досегашната си цена. Още повече поскъпна G-Klasse, която загуби базовата версия G 350 d, така че началната цена скочи с 32 процента наведнъж. Единствено купеподобният CLS и миниванът V-класа изобщо не поскъпват, докато AMG GT с четири врати добави милион рубли към цената си, което съответства на 12 процента.

От края на февруари най-евтиният нов Mercedes-Benz - A-Klasse седан - вече струва 3 350 000 рубли, което се равнява приблизително на 35 750 евро по текущият обменен курс. Лимузината Mercedes-Maybach S 680 впечатлява с начална цена от 34 130 000 рубли - сума равняваща се на около 364 500 евро. Именно тази кола покачва цената си най-много в абсолютно изражение (с 6.28 милиона рубли - 67 000 евро).

Бестселърът на марката Mercedes-Benz GLC сега струва от 5 870 000 рубли (62 600 евро), компактният кросоувър GLA - от 4 157 400 рубли (44 400 евро), а за базовата G-класа трябва да се платят 16 260 000 рубли (173 500 евро). Добрите новини са, че въпреки информацията от някои медии, Mercedes-Benz не възнамерява да спира доставките на автомобили и резервни части за Русия.

Всички нови артикули, планирани за тази година (AMG SL, AMG GT 63 E Performance, EQS) трябва да стигнат до Русия, въпреки че сроковете за доставка могат да бъдат удължени. Официалните дилъри на марката говорят за връщането на програмата за поддръжка на продажбите и отстъпките за търговия, тоест в действителност новият Mercedes може да добави по-малко от 20%. Mercedes-Benz първи обяви увеличение на цената след промяната на геополитическата ситуация, но изглежда, че поскъпването ще засегне и други западни марки.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    21 13 Отговор
    1 евро е вече 124 рубли, честито.
    Путин много подцени Украйнците и отпора който ще получи. Мислише си че ще бъде като 2014 разходка в парка …

    Коментиран от #8

  • 2 Jacques Yves Moineau

    11 3 Отговор
    Чакай сега...нали щеше да има санкции?
  • 3 оня с коня

    11 12 Отговор
    Голяма грешка правят от мерцедес с тая си Алчност,щото Руснакът ще се прехвърли на "Лада-Нива".А както е известно 3 Ниви дават Усещане на Собственика че притежава Мерцедес и то от най-скъпите!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 емо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    дава на куково лято
  • 5 а не бе

    10 2 Отговор
    абе я да си карат Ладите там ...

    Коментиран от #10

  • 6 Мемфис

    2 2 Отговор
    Интересно, от къде ще минат и с какво ще им ги доставят?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бейби мангафту

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    На какво точно се радваш? Отслабването на Руската рубла, всъщност е добре дошло за тях , защото насърчава Руския износ. Чрез санкциите САЩ и другите помагат на Русия да си увеличи износа. САЩ помагат на Русия да натрупа валутен резерв защото от износа идва валута. В същото време долара поскъпна и това не е добре за САЩ, защото това ще повлече фондовия пазар поради това, че имат висока инфлация. Това не е виц. Такива са фактите. Ако не вярваш отвори, който искаш учебник по икономика и ще останеш много изненадан.
  • 9 Икономист

    1 0 Отговор
    Инфлацията в Русия (както и в БГ) е огромна - около 90 %, така че немските кочини излиза, че са поевтинели, щом са поскъпнали само с 20 %.
  • 10 Що да си ги не карат?

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "а не бе":

    Една Лада ТАМ струва 5-6000 лв и с НИЩО не е по-лоша от Дачии, Шкодилаци и корейски варели! Жалко, че БГ-мутрите ги товарят четворно и петорно тук, иначе щяха да са много повече от едно време...