Отидете към основна версия

35 014 21

Вижте кои са най-надеждни и най-ненадеждни автомобилни марки за миналата година

  • надеждност-
  • автомобили-
  • класация

При съставянето на тази селекция, експертите на Consumer Reports обръщат внимание на огромен брой параметри, като надеждностт, качество и безопасност на автомобилите, както и взимат предвид резултатите от краш тестовете и индивидуалния експлоатационен опит на много потребители.

За да бъде включен даден автомобилен производител в класацията, специалистите трябва да проверят поне два автомобила. В тази връзка марките Fiat, Maserati, UAZ, Polestar и RAM не присъстват в класацията.

така, след обстойни анализи, експертите от Consumer Reports дават най-високи оценки на японския автомобилен производител Subaru - 81 точки. Следващите позиции се заемат от марките BMW и Mazda, които са с абсолютно еднакъв краен резултат под формата на 78 точки. Lexus и Honda затварят първите пет автомобилни производители със 77 точки.

А относно рейтинга, всяка година се появяват промени в класацията, тъй като съставът на водещите автомобилни производители непрекъснато се актуализира и се елиминират специфични недостатъци и проблеми в съществуващите автомобили.

така през 2022 г. в горната част на селекцията - имаме Subaru, която успя да задмине Mazda и да стане най-добрата марка. Сред водещите марки се нареди и немската марка Audi, която успя да получи невероятен скок в популярността и да се изкачи на пет позиции. Acura също успя да спечели доверието на широката аудитория, да събере много положителни оценки и да се изкачи с 11 позиции в сравнение с рейтинга от предишната година.

Интерсно е да се отбележи, че Tesla пада надолу със седем места поради някои технически проблеми с волана в новите Model S и Model X. Jeep пък, които имаха големи проблеми с надеждността на пикапа Gladiator, е "циментиран" в дъното на таблицата, която преди се държеше твърдо от Alfa Romeo.

Експертите ежегодно актуализират рейтингите, осреднявайки цялостната производителност за автомобили от различни марки. Резултатите се вземат предвид въз основа на пътни тестове, очаквана надеждност и отзиви на клиентите за комфорт и лекота на използване. Компаниите, които успяват да стигнат до челните позиции, демонстрират стабилно представяне и надеждност.

Този списък принципно може да се вземе предвид при избор на ново превозно средство, но трябва да запомните, че всеки модел има свои собствени характеристики и специфики. Следователно купувачите трябва да проучат различните модели.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 34 гласа.

Свързани новини