Last news in Fakti

4 Май, 2022 18:31 34 857 21

Вижте кои са най-надеждни и най-ненадеждни автомобилни марки за миналата година

  • надеждност-
  • автомобили-
  • класация
Вижте кои са най-надеждни и най-ненадеждни автомобилни марки за миналата година - 1

При съставянето на тази селекция, експертите на Consumer Reports обръщат внимание на огромен брой параметри, като надеждностт, качество и безопасност на автомобилите, както и взимат предвид резултатите от краш тестовете и индивидуалния експлоатационен опит на много потребители.

За да бъде включен даден автомобилен производител в класацията, специалистите трябва да проверят поне два автомобила. В тази връзка марките Fiat, Maserati, UAZ, Polestar и RAM не присъстват в класацията.

така, след обстойни анализи, експертите от Consumer Reports дават най-високи оценки на японския автомобилен производител Subaru - 81 точки. Следващите позиции се заемат от марките BMW и Mazda, които са с абсолютно еднакъв краен резултат под формата на 78 точки. Lexus и Honda затварят първите пет автомобилни производители със 77 точки.

А относно рейтинга, всяка година се появяват промени в класацията, тъй като съставът на водещите автомобилни производители непрекъснато се актуализира и се елиминират специфични недостатъци и проблеми в съществуващите автомобили.

така през 2022 г. в горната част на селекцията - имаме Subaru, която успя да задмине Mazda и да стане най-добрата марка. Сред водещите марки се нареди и немската марка Audi, която успя да получи невероятен скок в популярността и да се изкачи на пет позиции. Acura също успя да спечели доверието на широката аудитория, да събере много положителни оценки и да се изкачи с 11 позиции в сравнение с рейтинга от предишната година.

Интерсно е да се отбележи, че Tesla пада надолу със седем места поради някои технически проблеми с волана в новите Model S и Model X. Jeep пък, които имаха големи проблеми с надеждността на пикапа Gladiator, е "циментиран" в дъното на таблицата, която преди се държеше твърдо от Alfa Romeo.

Експертите ежегодно актуализират рейтингите, осреднявайки цялостната производителност за автомобили от различни марки. Резултатите се вземат предвид въз основа на пътни тестове, очаквана надеждност и отзиви на клиентите за комфорт и лекота на използване. Компаниите, които успяват да стигнат до челните позиции, демонстрират стабилно представяне и надеждност.

Този списък принципно може да се вземе предвид при избор на ново превозно средство, но трябва да запомните, че всеки модел има свои собствени характеристики и специфики. Следователно купувачите трябва да проучат различните модели.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от стадото

    16 2 Отговор
    Акура прочетох си вдигнала рейтинга. Дали на късмет, дали на лични наблюдения преди това/малко опит от щатите/, но американската ми Хонда модел 2013та още ме слуша. И то с двете уши

    Коментиран от #13

  • 2 Ситрошен

    24 16 Отговор
    Къде са Ситрошен и Пеша .. толкова изпаднали, че никой дори не ги и споменава

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Дфен

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Ситрошен":

    Теб и изпаднал ли ти обръща огледалата на тоалетната
  • 4 Вальоо

    33 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ситрошен":

    Явно не виждаш че това е американска класация,а Френските производители не продават в САЩ от 80те години. Но простено ти е,невежите сте така.

    Коментиран от #6

  • 5 Ej20

    12 3 Отговор
    Без ремонти вече 7 години! Какво повече...
  • 6 Ситрошен

    22 17 Отговор

    До коментар #4 от "Вальоо":

    А не продават защото ? Защото не ги купуват, а защо не ги купуват ? Защото никой не иска боклуци, а и американците си карат. 5 години 200к мили си е сериозен тест за една кола. А за Френското е направо унищожителен тест

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Вальоо

    24 15 Отговор

    До коментар #6 от "Ситрошен":

    Дошъл си да хейтиш. Лошо няма. Карай бмвто или голфа и се радвай.
    На въпросите. Не ги купуват защото са по-скъпи от японските им конкуренти. Транспорта на колата от Европа до Америка отколкото от Япония до Америка е в пъти по-скъп,и затова цените им не са конкурентни. Другото е че френските марки нямат големи дилъри в Америка и както и няма обучени специалисти който да ги поддържат. И третото което е,Американците предпочитат по-консервативния дизайн на японските коли пред по-екстравагантите изпълнения правени по онова време.
    Още въпроси?

    Коментиран от #9

  • 8 Дфен

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ситрошен":

    Дай си номера да ти пратя снимка на кола с орг окачване270 000
  • 9 Ситрошен

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Вальоо":

    Значи какво излиза, много е скъпо от Европа и американците не харесвали европейски коли.. Въх пък как така харесват VW , Audi, Mercedes, BMW, Volvo, Alfa Romeo че и Saab а пък френски не.. 🤡🤡 че и майстори за френските нямало. Ем то за другите има явно или изненада те не се трошат толкова, че да им трябват такива много компетентни майстори дето ги няма. 🤡

    Коментиран от #10

  • 10 Вальоо

    20 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ситрошен":

    Ако не си забелязал, Audi,Mercedes,BMW,Volvo както и редица други са премиум брандове. Тези марки си ги купуват американците който могат да си го позволят без да им тежи на бюджета. При положение че могат да си купят Audi което ще е по-скъпо с $20000(примерно) от Пежо,защо да не го направят? А Saab с техните успешни продажби ги видяхме в Америка,Alfa Romeo също. Затова Алфа бяха пред фалит преди няколко години,щото са много силни там ;) Истината е че, Европейските марки там са доста по-слабо разпространени. Масова там си карат Японски и Американски марки,както и може би е редно. Ние в Европа караме предимно европейски. А пък и не че нещо,но сервизите са масово пълни с немски автомобили. Не знам защо само френските са ти в устата.. Сигурно някое hdi те е дръпнало тежко,кофти.

    Коментиран от #17

  • 11 оня с коня

    10 9 Отговор
    Мисля че ако човек няма да си ОБИЧА Колата ,по-добре изобщо да не я купува.Спази ли се тая Препоръка,то Желанието за Стриктна поддръжка на МПС-то ще си дойде от самосебеси.Ама това се било счупило,онова се било повредило,пък "нямам нито Време,нито пари да го оправя,затва ще си карам така"...Такива хора нито мога,нито пък желая да ги разбирам.Имаме в Блока един Инжинер-пенсионер например,който като ме види как си Обгрижвам СТАРИЧКОТО БМВ в ЗАВИДНО състоятие Дълбокомислено и наставнически се Произнася:Аз Кола съм си купил Да ми служи тя на мене,а не аз - на нея".Затова и Капаците и на ДВЕТЕ му "Бараки" стоят непрекъснато вдигнати,а той -вечно наведен над издуханите им двигатели!
  • 12 ComfortablyNumb

    27 4 Отговор
    О, ма това на коя планета БМВ е по надеждно от Лексъс!? На планета на която съм аз не е верно и го знам точно от Кънсъмър репорт . От БМВ-та прилична надеждност имат само 3-та и някой години 5-та серия всичко друго са в най добрия случай средна хубост , при Лексъс няма лабаво нито една марка нито една година ... почти ...
  • 13 Ще те слуша докато станеш дъртак 😁

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "един от стадото":

    И за да се тагна 3 Хонди Сивик-94г.Сивик 2008г. и ЦРХ- 92г.Слушат и мъркат като котета.Скоро ми се наложи да сменя термостата оригиналния на ЦРХ за 15 монети по един лв.😂 Имах и тойота селика 95г. и ме е яд че е продадох преди 4г. за жълти стотинки брутално здрава кола сега държи адски висока цена.Хонда и Тойота са номер 1 по здравина идиото устойчеви държат много на бой и издевателства.Японеца кавото пипне няма грешка, но и е казал:Нещо което работи, не се пипа.И аз
    за това само карам и не отварям капака😁😁😁.
  • 14 КОЛИ ИМА - НО БЕНЗИНА ИДВА ОТ РУСИЯ

    11 2 Отговор
    НЕГО ГО НЯМА ЗАРАДИ КРАДЦИТЕ ОТ ЕС И НАТО !
  • 15 ГанЯ

    1 2 Отговор
    B20Z1
    K24A
    За знаещите!
  • 16 LexRX

    17 2 Отговор
    Какво прави БМВ в класация за надеждност? Отново корупция и мафия.
  • 17 LexRX

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Вальоо":

    Сервизите са пълни и с немски и с френски коли, защото просто са некачествени. И нека да бъдем честни, защото Рено и Ситроен имат и луксозни модели, само че и американеца и българина като види двигателче 1.3 /136к.с и директно се отказва.Не защото искаме да сме състезатели, но на всеки е ясно колко би издържал един малък евтин двигател. DS например имат страхотни модели и дизайн, но са непознати дори и в европа.От друга страна френските и немските марки са скъпи.Човек като си направи сметката и си казва, яе това са абсурдни цени.Аз купих наскоро 4 годишен Лексъс РХ 450 хибрид за 70000лв.Колата е на 60000км от Канада.Преди това проверих за цената на новия СУВ на Пежо.Ами няма база за сравнение.Нито надеждност, нито комфорт, нито екстри нито разход и т.н. Ето затова в САЩ не се купуват френски марки, а Лексъс РХ е най-продавания СУВ за поредни три години от 2017 нататък. После го изпревари Акура.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 ComfortablyNumb

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "LexRX":

    Оригиналния Лексъс RX около 2000 година модел е легендарна кола. Това е който проправи пътя за всичките SUV-та. Преди него такова нещо нямаше.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вальоо

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "LexRX":

    Сори не мога да се съглася с над 90% от нещата тук. И поради някаква тъпа причина факти реши да не ми приеме коментара.
    В общи линии
    Колата ти е скъпа за 4 годишна,можел си да си купиш чисто нова и то с много екстри на реални 0 километри. Отделно,при японците не можем да говорим за комфорт,нито за разход нито пък за екстри. Нали тяхната здравина се базира на мотото "колкото по-малко, толкова по-малко неща могат да се счупят". Возил съм се на достатъчно коли за да ти кажа че по-добра возия от тази на французите и от тази на въздушното окачване все още не е измислена.

    Коментиран от #21

  • 21 Дим

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Вальоо":

    При японците неможе да се говори за комфорт и екстри? Ммм, скептичен съм,дори за разхода, карам трета хонда и незнам какво е да останеш без кола заради повреда. Втората я имах 7 години, карах я 70000км , сега е на 270000, колата не е мръднала от към интериор,без да броя окачването имах 2 ремонта по 20лв.Супер комфортна с екстри и возия,които за цената си са почти невъзможни да бъдат осигурени от друг автомобил. новата за 40000лв на 60к км е с 10 степенна скоростна кутия и да не изброявам всичко останало ,че си имам и друга работа. Общо взето колата е невероятна, а който иска да си кара френската трошка , ама да пази като очите си всичко по нея, че...