Отидете към основна версия

3 984 25

Първата в историята обиколка на България с електромобил е вече е факт

  • kia-
  • ev6

Екип на "Асоциация за устойчива мобилност" обиколиха България за 41 часа и 3 минути по предварително зададен маршрут, максимално близо до границите на държавата. Общо 2 137 км бяха изминати без почивка, като единствените спирки бяха за зареждане на електрическия кросоувър.

За оптимално представяне в голямото предизвикателство екипът избра един от най-балансираните електромобили на нашия пазар - Kia EV6. Съчетанието от високоскоростно зареждане, впечатляващ автономен пробег в реални условия на експлоатация, добро управление и пространство в купето бяха ключови за безпроблемното изпълнение на планираната обиколка.

Изцяло електрическият кросоувър се отличава с водещи в класа нива на безопасност и удобство, а оборудването му включва гама от усъвършенствани системи за асистенция на водача (ADAS). Повече за новия електрически кросоувър на Kia, можете да прочетете в нашето ревю.

Иначе, точно след 41 часа и 3 минути от старта екипът достигна точката от която стартира обиколката. Общият среден разход за изминатите 2 137 км. постигнат с Kia EV6 е 15.8 kWh/100 км, а времето за движение по маршрута - 35 часа и 38 минути. С обиколката на България екипът на АСМ приключи предсезонната си подготовка и следващата седмица ще стартира във втория кръг от световния е-рали шампионат в Чехия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини