Last news in Fakti

27 Май, 2022 09:43 3 540 3

Традиционните корейски седани постепенно отстъпват позиции

  • седани-
  • корея-
  • kia-
  • hyundai

Те имат малък шанс да оцелеят в света на електрическите превозни средства

Традиционните корейски седани постепенно отстъпват позиции - 1

Корейските марки Kia и Hyundai планират да спрат продажбата на няколко от своите седани наведнъж. Според Automotive News , модели като Hyundai Sonata, Kia K5 и Kia Stinger ще попаднат в това орязване на моделната гама, като тази стъпка ще бъде предприета първо за САЩ.

Това обаче няма да се случи тази година - например Hyundai Sonata все пак ще оцелее с лек рестайлинг и ще остане на конвейера до 2027 или 2028 година. След това обаче може да се пенсионира.

Трябва да кажем, че сегментът на традиционните седани преживява трудни времена на пазарите и поради тази причина много компании вече обявиха спиране на продажбите на модели с този тип каросерия. Сред тях са Ford Mondeo, Volkswagen Passat, Mazda 6, Toyota Avalon и други.

Въпреки това, например, в Китай такива модели продължават да са популярни, така че все още е рано да се говори за пълно прекратяване на производството на седани. Очаква се корейските седани да бъдат заменени от електрически превозни средства. Например, като Kia EV6, която спечели приза за европейска кола на годината и Hyundai Ioniq 5 - този модел пък спечели конкурса за Световен автомобил на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станчо

    6 15 Отговор
    съвсем нормално е на вид изглеждат примамливо но като ги покараш малко и ти става едно такова странно отвсякъде пластмаса и къс безавариен пробег на моторите определят спада
  • 2 Лъжат за качеството

    4 7 Отговор
    Какво друго да се случи при доста надути цени и скромно качество?
  • 3 Класика

    1 1 Отговор
    Казах ви: откачалките завладели света от 4 г.,наречени либерално ляво които разбиха Европа и Америка и затова бутнаха Тръмп за да затворят кръга!!!- та тези откачалки заедно с бялата мафия и зелената секта с свое знаме лъжливото и недобре дете Грета,та те измислиха и изпраха пари с ковид,предизвикаха войната за местене на златото и сега ако трябва с бой и полиция,но ще ни накарат да купуваме най опасните за озона и здравето на хората ел.коли- климатични убийци! Разберете го! Амин...