Last news in Fakti

22 Май, 2022 13:15 4 100 12

Kia прави завод само за електромобили

  • kia-
  • завод-
  • електромобили
Kia прави завод само за електромобили - 1

Kia Corporation, която е в процес на трансформация в доставчик на устойчива мобилност, излезе с официална информация, че стартира изграждането на нова, високотехнологична производствена база, изцяло предназначена за целево създадени (Purpose Built Vehicles - PBV) електрически превозни средства.

Интелигентният нов PBV производствен център ще бъде разположен на територията на съществуващата производствена мощност на Kia в Хуасеонг, Южна Корея. Компанията планира да започне неговото строителство през първата половина на 2023 г., като целта е редовното производство да започне през втората половина на 2025г.

В първоначалния етап заводът ще може да произвежда по 100 000 електромобила годишно с капацитет за увеличение на обема на производството до 150 000 броя годишно в съответствие с ръста на пазара на PBV.

Kia е една от първите компании в глобален мащаб, които демонстрират напредък на пазара на PBV, а като част от своята стратегическа пътна карта Plan S, марката цели да поеме водеща позиция в областта на PBV до 2030г. В съчетание с авангардните технологични решения за автономно шофиране се очаква PBV да се превърнат в революционно нови превозни средства.

В новата производствена база ще се използват най-съвременните методи за автоматизация, съчетани с модерни технологии за намаляване на въглеродните емисии в рамките на производствените процеси. Обектът е оборудван и с екологично чист бояджийски цех и енергоспестяващи съоръжения с цел по-нататъшно снижаване на въздействието на производството върху околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 4 Отговор
    А нещо за завод за рециклирани на старите батерии за електрокари 🤔🤔🤔

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #8, #9

  • 2 Няма инфо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    но киа са готини електрички. Ние не сме фактор за нищо, големите играчи ще го мислят.
  • 3 одипеш

    3 0 Отговор
    А от NoKia откриват завод за телефони, които се зареждат от крачкомера.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Редовен читател

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Електрокари? Уааау, бай Ханой знаел английски. Що не е чел за гигазаода Northvolt Ett тогаз?
    И що все го дава разсеян като стане дума за мнайсе трилиона тона стари филтри и чаркалаци кой ги рециклира и къде?
  • 10 Абе

    1 0 Отговор
    Може да е нищо, ама да е модерно!
  • 11 Ами

    0 0 Отговор
    Ние толкова електрокари сме произвели на времето,не мога да рзбера защо да не ги произвеждаме сега ,естествено с новите технологии и нуждите на народа а не на баснословни цени.

    Коментиран от #12

  • 12 ЗащотоТрябва

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Защото трябва да мислиш за България, а не да ти диктуват отвън как да вредиш на народа си. Заради едните комисионни говорим тук. Че и като мислиш за България пак може да получават комисионни, но те това не го разбират, по-лесно е сигурното - вредиш на народа, той плаща сметката, парите излизат от България и ти получаваш готовите пари просто. Бързо и лесно вече 15 години го репетираме в този псевдо съюз.