Отидете към основна версия

10 428 10

Mercedes пенсионира един от масовите си модели

  • mercedes-benz-
  • b-klasse

Mercedes-Benz B-Klasse ще изчезне от моделната гама на немската компания през 2025 г., съобщава испанското издание Motor.es . Причината за пенсионирането на модела е очевидна - в бъдеще търсенето на подобни коли тип миниван ще спадне още повече, а потенциалните купувачи все повече ще започнат да преминават към компактни кросоувъри.

Например, такива като Mercedes-Benz GLA или GLB (най-новият модел, между другото, може да има три реда седалки). Припомняме, че първото поколение на B-класата с индекс W245 влезе в продажба през 2005 г. Този модел е построен на същата платформа като A-Klasse, но е позициониран едно стъпало по-нагоре.

Първото поколение на автомобила имаше предно предаване, но при модела от второ поколение се появи трансмисия със задвижване на всички колела като опция. Mercedes-Benz B-Klasse се радва на интерес и сред българските клиентr на пазара за употребявани автомобили.

Кратка справка в най-големия автомобилен сайт у нас mobile.bg показва, че към момента у нас се предлагат над 300 екземпляра от Mercedes B-Klasse във всичките ѝ генерации.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини