2 Юни, 2022 10:21 5 105 9

Mercedes подготвя платформа за евтини електромобили

  • mercedes-benz-
  • евтини коли-
  • електромобили

Нарича се MMA и първите нови коли, базирани на нея, ще се появят след няколко години

Mercedes подготвя платформа за евтини електромобили - 1

Mercedes разполага с платформа за електромобилност MEA (Модулна електрическа архитектура), предназначена за големи автомобили като EQS и EQE. Но какво да кажем за по-компактните модели? Специално за тях германците създават архитектурата MMA (Mercedes Modular Architecture).

Компанията вижда особен интерес към сегмента на компактните електрически превозни средства, считайки го за доста печеливш. Днес EQA и EQB , създадени на бензиновата платформа MFA2, се представители на марката в този клас. През 2024 г. семейството Entry Luxury ще дебютира на MMA архитектурата, която вероятно ще замени сегашния EQA / EQB.

Това обаче ще бъдат електрически превозни средства от съвсем различно ниво, много по-евтини, но технологично напреднали. Техническият директор Маркус Шефер потвърди това:

„Нашите MMA платформени превозни средства ще бъдат базирани на софтуерната архитектура MB.OS и ще са налични през 2024 г. Те ще използват много от иновациите, произтичащи от технологичната програма, която е в основата на Vision EQXX. Но вместо седем, ние планираме да предложим четири модела в този сегмент.”

Не изключваме, че първородният модел на MMA платформата може да стане отличен конкурент на Volkswagen ID.3 . Това най-вероятно ще бъде второто поколение на EQA. Освен това се очаква освен хечбек в семейството да се появи седан, наследникът на EQB и евентуално спортен автомобил.

Припомняме, че в допълнение към компактните електрически автомобили се планира да бъдат пуснати и доста големи модели. Например електрическият всъдеход EQG , който не само ще запази разпознаваемия дизайн на прочутия Gelendvagen, но и ще бъде на рама.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    8 0 Отговор
    Да видим колко ще са изгодни
  • 2 жеоаяь

    11 0 Отговор
    Евтини спрямо какво? Дори Дачия Спринг, дето не е точно нормална кола, е 40 хиляди лева, та "евтин" Мерцедес е оксиморон.

    Коментиран от #4

  • 3 6Х6

    7 0 Отговор
    Златото ще поевтинее след няколко години, ама друг път!
  • 4 Друго е важното

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "жеоаяь":

    Важното е че ще е по-евтин от бензинов модел и света ще премине на ток. Тогава войните за енергийни ресурси от изкопаеми горива ще станат безсмислени.

    Коментиран от #5

  • 5 гтожфаъ

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Друго е важното":

    А да, забравих, че електричките ще станат по-евтиния ваниант, не защото тяхната цена ще намалее, а защото тази на бензинките ще се повиши. Накрая и двата варианта ще са скъпи и недостъпни за "простолюдието". Но продължавайте като Годо да чакате евтините електрички, с които да се возите с тока от евтините панели на покрива на зарядната станция.
  • 6 Машала

    7 3 Отговор
    С иляда лево заплата, шъ мой ли го купи българан? На куково лято!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 На времето

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Машала":

    баща ми купи Москвич408 за 4500лв. при 120лв. заплата. Разбира се имаше вноска на 6 години от 1500лв.
  • 8 БМДТ БМДТ

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Машала":

    Вместо да седиш и да пишеш във форумите, намери начин да изкарваш повече пари.
    За сравнение Москвич Алеко беше 13 200 лева, а Лада 2107 беше 12 500 лева. И това при средна заплата от 280 лева. Минималната беше 140 лева. Да не пропуснем и вноска от 1500 за n на брой години.
    Да посмятаме другарю, кое е по - лесно да се купи Мерцедеса, или Москвича?
  • 9 Амж

    0 0 Отговор
    Ще има ли